Gençlerbirliği - Beşiktaş maçının ardından

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliği - Beşiktaş maçının ardından
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 23:52

Gençlerbirliği - Beşiktaş maçının ardından

Haberin Devamı

 ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Üzülmez: "Beşiktaş'ı 90 dakika tutmak kolay değil"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş: "Şartlar ne olursa olsun bugün rakipten üstündük"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını kaydeden Üzülmez, "Zor bir amaç oldu. Çok fazla oyun kalitesinin yüksek olmadığı bir maç. Mücadele gücü bizim açımızdan önemli, böyle etkili bir takıma karşı oyunu tutmak kolay değil ama 45 dakika boyunca rakibin çok fazla pozisyona girdiğini hatırlamıyorum. Çünkü o mesafeyi iyi daralttık, yakın oynadık ve istediğimiz bir pozisyonda da Serdar'ın arkaya yaptığı bir koşudan kaynaklanan bir gol attık. İlk 45 dakika oyunsal anlamda iyi işler yaptık. İkinci yarı Aboubaklar'ın oyuna girmesiyle dengeler biraz bozuldu. Arkaya yaptığı koşularla hem bireysel anlamda hem de takımsal anlamda ateşlediğini söyleyebilirim. Kaybedebilirdik, kazanabilirdik de direkten dönen topları var ama Serdar'ın getirdiği Khalili'nin kaçırdığı bir pozisyon var onu atsaydık kazanabilirdik. Geçen seneyle takımı karşılaştırdığınız zaman istek ve mücadele anlamında sıkıntı yok ama kalite anlamında gelen arkadaşların... Bu takım daha iyi puanlar alabilirdi. Belki 4-5 puan daha yukarıda olabilirdik, son dakikalarda Ante'yi oyuna sokuyoruz. Alternatif anlamında sıkıntı yaşıyoruz. İlk 11'e baktığımızda geçen seneki takımdan olmayan sadece Vedat'ı gördük. Sadece mücadele yetmez, biraz da kaliteye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

İkinci yarıda Geçlerbirliği'nin daha defansif bir oyun ortaya koymasını rakibin gücüne bağlayan Üzülmez, "Rakibin gücüyle ilgili. Ankara'ya gelmeyen 5 tane etkili oyuncusu var. Biraz da skoru koruma içgüdüsü. Yediğimiz golden sonra Beşiktaş'ın pozisyonu var. 1-1'den sonra 1-1 kabul etmeyen bir takım görüntüsü verdik. Uğur çıktı, Serdar çıktı, arkasından Landel bu oyuncular gol aramaya çıktığında arkasından kalemizde pozisyonlar olmaya başladı. Onun akabinde yediğimiz birkaç pozisyon var. Direkten dönen toplar var. Bunlar olacaktır. Beşiktaş'ı 90 dakika tutmak kolay değil. Bireysel anlamda çok kaliteli oyuncuları var. Birini durdursanız öbürü sahneye çıkıyor. Şenol hocamı severim ama Beşiktaş'a karşı 1 puana Gençlerbirliği tabii ki sevinir, kadro kalitesine baktığınızda arada dağlar kadar fark var. Anadolu takımında gelen futbolcular takıma katkı sağlamazsa bir de takımın içindeki iyi oyuncu hastalıktan dolayı oynayamıyor. Belki 60'ta çıkaracağım oyuncular var ama kulübeye bakıyorsunuz oyuna alacağım oyuncu olmadığı için 85 dakika Aydın oynadı. Alternatif anlamında sıkıntı yaşıyoruz. Bu anlamda bakınca tabi ki sevineceğiz 1 puana" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nde her geçen gün daha iyi şeyler yapmayı hedeflediklerini kaydeden Üzülmez, "Gelen oyuncularla ilgili sıkıntım yok ama ben daha iyisini yapmak istiyorum. Şu andaki durum yeterliyse benim burada olmamın bir anlamı yok. Ben her zaman hedefleri üst düzey olan bir takım yaratmak istiyorum. Öbür arkadaşlar da gelsin çatır çatır mücadele etsin başımın üstünde yeri var. Ben isime bakmam, sahada yaptığına bakarım. Geçen seneki oyuncularımızın da hakkını yememek lazım. Bugün aslan gibi mücadele ettiler. Aydın benim için önemli bir oyuncu. Aydın gücü el verdiği sürece her şeyin en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncudur" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, "Maçta ilk yarı eksiklerimize rağmen gol yememeliydik. Maçın tamamına baktığımızda hak ettiğimiz 2 puan bıraktık. Bunun nedeni ilk yarıdaki düşük tempomuz. Maçın 2. yarısı çok pozisyon bulduk, ancak değerlendiremedik. Oyuncularımız bu maçta çok istekliydi. Attığımız golden daha net pozisyonları gole çeviremememiz bizi sıkıntıya soktu. Maçın geneline baktığımızda kaçan golleri de düşünürsek talihsiz bir gün geçirdik. 2 puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Takımımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Şartlar ne olursa olsun bugün de rakipten üstündük" dedi.

Fabricio'nun gol pozisyonundaki hatasına ilişkin soruya Güneş, "Sahaya çıkan her oyuncunun hata yapabilir. Biz hep beraber gol yedik. Kaleci hata yaptıysa başka oyuncu kurtarmak için çalışmalıdır. Fabricio ile Tolga Zengin gibi bir ayrımımız yok. Bunlar medyada yazılıp çiliyor. Bizim gündemimizde yok" şeklinde yanıt verdi.

Şenol Güneş şöyle devam etti;

"Herkes gücü oranında iş yapar. Gençlerbirliği de bugün böyle yaptı. Bundan daha doğal bir şey olamaz.

İlk yarıda rakibin işini kolaylaştırdık. Oyuna girmekte ve akıcılığı sağlamakta güçlük çektik. Rakibin gelip atamayacağı golü biz yedik"

Güneş, Gökhan Töre'nin transfer haberlerine ilişkin, "Gündemimizde öyle bir şey yok. Ocak ayına kadar kimseyi alamayız, bunu siz de biliyorsunuz. Gündem arıyorsanız bırakalım bunları futbol nasıl gelişir onu konuşalım. 19 Mayıs Stadı ben oyuncuyken de aynıydı, bugün de aynı, soyunma odasına zor girip çıkıyorsun, devlet bir çok ilde statlar yaptı, büyük işler yaptı ama burayı değiştirmedi. Oyuncuyken kullandığımız soyunma odasıyla bugünkü aynı, koltuk bile değişmiyor, yazık günah" değerlendirmesinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!