Gençler zirvede

Güncelleme Tarihi:

Gençler zirvede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 01:00

Kırmızı-siyahlılar, 13 haftası geride kalan ligde, en az gol yiyen takım sıralamasında tepede yer alıyor. Son oynadığı maçta Adanaspor’u deplasmanda 2-0 yenip, lig tarihindeki 500. galibiyetini alan Başkent ekibi, üç maçtır rakiplerine gol sevinci yaşatmadı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 13. haftasında deplasmanda oynadığı maçta, puan cetvelinin son sırasında yer alan Adanaspor’u 2-0 yenen Gençlerbirliği, sıralamada bir basamak yükselirken, bir başka alanda zirveye çıktı. Kırmızı-siyahlılar, ligde en az giyen takım konumunda bulunuyor. Lider Medipol Başakşehir ile bu unvanı paylaşan kırmızı-siyahlılar, rakibinin Antalyaspor ile 2-2 berabere kalmasının ardından bu alanda tek başına kaldı. Adanaspor karşısında aldığı 3 puanla birlikte, lig tarihindek i500. galibiyet sevincini de yaşayan Başkent temsilcisi, ligde çıktığı son üç maçta kalesinde gol görmedi. Teknik Direktör Ümit Özat yönetiminde, bu süreçte ilk olarak deplasmanda Kayserispor’u 2-0 yenen Gençlerbirliği, daha sonra sahasında Trabzonspor ile 0-0 berabera kaldı. Son olarak da yine deplasmanda Adanaspor’u 2-0 yendi. Gençlerbirliği, geride kalan 13 haftada, kalesinde 8 gol görürken; Medipol Başakşehir ve Beşiktaş 10, Fenerbahçe ve Bursaspor 11, Galatasaray 12, Osmanlıspor da 13 golle sıralandı. Gençlerbirliği, ligin 13. haftası geçilirken; Gaziantepspor (2-0), Aytemiz Alanyaspor (0-0), Kardemir Karabükspor (2-0), Akhisar Belediyespor (0-0), Kayserispor (0-2), Trabzonspor (0-0) ve Adanaspor (0-2) maçlarını gol yemeden tamamladı.

Haberin Devamı

ZORLU BİR SERİ BAŞLIYOR

Gençlerbirliği, ilk yarısı bir hafta erken tamamlanacak ligde, kalan 3 maçta zorlu bir seriye giriyor. Kırmızı-siyahlılar bu bölümde, zirvenin sahibi Medipol Başakşehir’in yanı sıra zirve adayları Fenerbahçe ve Bursaspor ile karşılaşacak. Hafta sonu lider Medipol Başakşehir’i ağırlayacak olan kırmızı-siyahlılar, deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştıktan sonra ligin ilk devresini Ankara’daki Bursaspor maçıyla tamamlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!