GENÇLER SERİYE DEVAM: 0-0

Güncelleme Tarihi:

GENÇLER SERİYE DEVAM: 0-0
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 00:00

Kırmızı siyahlılar, savunma oyuncularından Aykut ve Kulusiç ile kaleci Ramazan’ın çok başarılı olduğu karşılaşmada rakibine gol şansı tanımadı.

Haberin Devamı

Başkent ekibi, 4 maçlık yenilmezlik geleneğini Karabük deplasmanında da sürdürdü.

Ligin zirvesini zorlayan Gençler, bu galibiyetle puanını 14’e çıkardı. Kırmızı siyahlılar, gelecek hafta evinde Sanica Boru Elazığspor’u ağırlayacak.


STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
HAKEMLER: Suat Aslanboğa (6), Serdar Diyadin (6), Serkan Malkoç (6).
DÇ KARABÜKSPOR: Tomiç (7)- Erdem (6), Jahiç (6), Mabiala (5), Seriç (5)- İlhan (5), Kağan (5)(Dak 85 Birol), Cernat (5)(Dak 85 Juju ), Yiğit (5), Ahmet (5)(Dak 77 Burtul 5)- Lualua (6).
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan (7)- Serkan (6), Aykut (7), Kulusiç (6), Tosiç (6)- Hurşut (5), Cem Can (6), Azofeifa (6), Petroviç (5)(Dak 67 Özgür 5), Jimmy Durmaz (5)(Dak 58 Oktay 6)- Ermin Zec (5)(Dak 58 Lekiç 4).
SARI KART: Kağan (Dak 40) DÇ Karabükspor

Haberin Devamı


Spor Toto Süper Lig’deki son 4 maçını kaybetmeyen Gençlerbirliği, bu geleneği dünkü Karabük deplasmanında da sürdürdü. Başkent ekibi, DÇ Karabük karşısında başarılı savunması ve kalecisinin etkili oyunuyla bir puanı kaptı: 0-0.
Ligde geçtiğimiz hafta Galatasaray’ı elinden kaçıran Gençlerbirliği, son 4 maçtaki yenilmezlik unvanını korumak için çıkmıştı sahaya. Karşısında Eskişehirspor maçında 5-2 gibi ağır bir yenilgi alan DÇ Karabükspor vardı. İlk yarıda tribün katkısıyla etkili olma çabasındaki Karabükspor karşısında kontra toplarla sonuç almaya çalıştı Başkent ekibi. Oyunun yönünü ters toplarla değiştiren, uzun toplarla Hurşut ve Jimmy Durmaz’ı kaçırıp, çabuk forveti Ermin Zec ile gol arayan kırmızı siyahlılar bu çabasında başarılı olamadı.
Savunmada ise özellikle Kulusiç ile iyi bir ikili oluşturan Aykut Demir, müthiş çabasıyla iki mutlak golü önledi. Genç stoper, Lualua ve Erdem’in ceza alanı içindeki şutlarında kendisini topun önüne atan Aykut Karabükspor’un sbkor avaüntajı sağlamasını engelledi.
İkinci yarıda baskılı oynayan Karabük karşısında Oktay ile Lekiç’i oyuna alıp, kontratak deneyen Başkent ekibi, Tosiç’in savunmada kalması, Hurşut’un da hücumdan çok savunmaya dönük oynaması nedeniyle bunu başaramadı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR...

9. dakikada konuk Gençlerbirliği’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, topa iyi yükselen Kulusic’in kafa şutu az farkla üstten auta çıktı.
14. dakikada Kardemir Demirçelik Karabükspor’da Lualua’nın ceza sahası dışından şutunda, kaleci Ramazan köşeye giden meşin yuvarlağı yatarak kurtardı.
22. dakikada Azofeıfa’nın ceza sahasının dışından sert şutunda kaleci Tomic, köşeye giden topa sahip oldu.
25. dakikada Cernat’ın ceza sahası yayından vuruşunda top, kaleci Ramazan’ın kucağında kaldı.
41. dakikada ceza sahasının dışından Cem Can’ın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak, barajdan döndü. Topu önünde bulan Azofeıfa’nın şutu, kaleci Tomic’de kaldı.
43. dakikada Lualua’nın şutunda kaleci Ramazan, üstüne gelen topu tek hamlede kontrol etti.
45. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan İlhan Parlak’ın şutunda top, arka direkten az farkla auta çıktı. Ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı

OKTAY VE LEKİÇ HAMLESİ

İkinci yarıda evsahibi Karabükspor fırtına gibi girdi. Sağlı sollu ataklarla gol arayan kırmızı mavili ekibe Gençlerbirliği defansı ve kalecisi Ramazan başarıyla direndi.
Bu bölümde 58. dakikada Oktay Delibalta ve Lekiç hamlesi yapan Fuat Çapa, rakibin gösterdiği yoğun çaba sırasında kaybedeği topları değerlendirmeyi planladı.
60. dakikada Cernat’ın kornarinde Jahiç’in köşeye giden kafa vuruşunu kaleci Ramazan son anda köşeden çeldi.
65. dakikada Cernat’ın 30 metreden serbest vuruşunda top, direk dibinden auta gitti.
68. dakikada Azofeifa’nın kornarinde Karabük ceza alanı karıştı. Kulusiç’in altı pastan vuruşunda İlhan Parlak topu kale içinden çıkardı.
71. dakikada İlhan Parlak’ın ceza çizgisi üzerinden vuruşunda topu, kaleci Ramazan son anda kornere çeldi.
73. dakikada Hurşut, serbest atışta Azofeifa’nın önüne bıraktı. Bu oyuncunun 25 metreden sert şutunu Tomiç, köşeden çıkardı.
Karşılaşma 0-0 sonuçlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!