Gençler kendini aştı

Güncelleme Tarihi:

Gençler kendini aştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 14:36

Devre arasına girerken, küme düşme potası içinde yer alan kırmızı-siyahlılar, kısa sürede gerçekleştirdiği çıkış ile 12. basamağa tırmandı.

Haberin Devamı

Süper Ligin ikinci yarısının start alması ile birlikte esmeye başlayan Gençlerbirliği fırtınası, şiddetini arttırarak sürdürüyor. Başkent ekibi, ligin 23. hafta maçında ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısında müthiş bir geri dönüş gerçekleştirdi ve Avrupa Kupalarına gitmeyi hedefleyen, sezonun flaş ekiplerinden Akhisar Belediye’yi 3-1 ile geçti. Akhisar Belediye ile bugüne kadar yaptığı lig maçlarında Ankara’da rakibine hiç yenilmeyen Gençlerbirliği, hem bu geleneğini devam ettirdi hem de ilk yarıda 1-0 yenildiği rakibinden rövanşı iki farkla aldı. İkinci yarıya Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde başlayan Gençlerbirliği, çıktığı 6 maçta 5 galibiyet (Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Akhisar Belediyespor) alırken, sadece Beşiktaş’a kaybetti.

Haberin Devamı

24. HAFTADA RAKİP KAYSERİSPOR

Sezonun ilk yarısı sona erdiğinde, 17 maçta; 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgi alıp 13 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, küme düşme potasının içinde, 16. sırada kalmıştı. Bu süreçte, 14 gol atarken, kalesinde 25 gol gören Başkent ekibi, eksi 11 gol averajına sahipti.
İkinci devre ile birlikte yeni bir kimliğe bürünen Gençlerbirliği, oynadığı 6 maçın 5’ini kazanıp, hanesine 15 puan yazdırdı ve ilk devredeki 13’puanı geride bıraktı. Bu maçlarda 10 gol atarken, kalesinde 4 gol gören kırmızı-siyahlılar, eksi 11 averajını da eksi 5’e çekti. Gençlerbirliği, toplam puanını 28’e yükseltirken, yaptığı sıçrayışla 12. basamağa geldi ve puan açısından küme düşme potasından çok uzaklaştı. Gençlerbirliği Ligin 24. haftasında, deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!