Gençler için elbirliği yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Gençler için elbirliği yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 15:49

Gençler için elbirliği yaptılar

Haberin Devamı

MANİSA'da hayata geçirilen 'Hayat Doğada' projesi ile gençlere spor alışkanlığı kazandırılarak, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulması hedefleniyor.

Şehzadeler Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER) ve Yunusemre Doğa Sporları Kulübü anlamlı bir proje için iş birliği protokolü imzaladı. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spor alışkanlığı kazandırma hedeflendi. Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik' in makamında gerçekleşen protokol imza törenine; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı ve MASDER Başkanı Şule Uygur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ile Yunusemre Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ali Gültekin katıldı.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına anlamlı bir işbirliğinin hayata geçirildiğini ifade eden Yunusemre Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ali Gültekin, "Proje kapsamında gençlerimizin doğa ile içe içe olmasını ve sağlık bir şekilde spor yapmalarına katkı sağlayacağız. Proje çerçevesinde ilk olarak ülkemizde Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan okuma seferberliğine katkı sağlamak amacı ile bir doğa yürüyüşü düzenleyip, ardından kitap okuma etkinliği yapacağız. Hemen ardından yapılacak aşamalarda ağaç dikme etkinliği düzenleyeceğiz" dedi.

Bu tür sosyal içerikli projelerle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durup sosyal hayata daha rahat entegre olacaklarını ifade eden MASDER Başkanı Şule Uygur ise "Ortaklaşa imzalanan 'Hayat Doğada' projemiz ile 18 Mart'ta güzel bir doğa yürüyüşü planladık. Proje çerçevesinde hedefimiz gençlerimizin çeşitli bağımlılıklardan kurtulmaları sağlamak, risk altındaki gençlerimizi çeşitli etkinlikler ve meslek edindirme kurslarıyla istihdam yaratmaktır" dedi.

Şehzadeler Belediyesi olarak gençlere büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Çelik ise "Projedeki en büyük amacımız geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, onları doğayla, sporla ve kitapla buluşturmaktır. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çelik'in makamında ortak protokole imza atıldı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!