Gençler hız şeridinde

Güncelleme Tarihi:

Gençler hız şeridinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 14:48

Kasımpaşa’yı deplasmanda 1-0 yenen Başkent ekibi, ikinci yarıda çıktığı üçüncü maçını da kazandı. Çaykur Rize, Antalya ve Kasımpaşa galibiyetleri sonrası puanını 22’ye çıkarıp, ateş hattından 8 puan uzaklaşan kırmızı-siyahlılar, bu süreçte elde ettiği 9 puanla tüm takımları geride bıraktı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 20. haftasının kapanış maçında Kasımpaşa’yı deplasmanda 1-0 yenen Gençlerbirliği, 3’te 3 yaparken, küme düşme hattının hemen bir basamak üzerinde yar almasına rağmen, rakiplerine 8 puan fark yapmanın rahatlığını yaşıyor. Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve Kasımpaşa galibiyetleri sonrası puanını 22’ye çıkaran kırmızı-siyahlılar, bu süreçte elde ettiği 9 puanla tüm takımları geride bıraktı.

Başkent ekibini; 7’şer puan toplayan Bursaspor ve Konyaspor, 6’şar puan toplayan Fenerbahçe ve Osmanlıspor ile 5 puan alan Medipol Başakşehir izledi. Beşiktaş, 2 maçı eksik olduğu için bu değerlendirmenin dışında kalırken, yine bir maçı eksik Trabzonspor ile Sivasspor, bu dönemde puanla tanışamadı. Galatasaray, Akhisar Belediye, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor 4’er, 2 maçını henüz oynamayan Beşiktaş ile birlikte, Gaziantepspor ve Kayserispor 3’er, Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor ise birer puan kazandı.

Haberin Devamı

GALİBİYET BAŞKANA ARMAĞAN

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez maçtan sonra yaptığı değerlendirmede zor bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, “Maçı hak ettik. Saha içinde aslanlar gibi mücadele etmeye çalışan, öz güveni yerinde, neler yapabileceğini gösteren bir takımız. Üç maçta üç galibiyet aldık ama her şey bitmiş değil. Lig uzun bir maraton. Biraz daha alt sıralarda avantaj yakaladık, biraz daha üst sıralara göz kırptık. Daha yapacak işimiz var” dedi.
Genç teknik adam, kulüp başkanı İlhan Cavcav’ın ağır bir ameliyat geçirdiğini hatırlatarak, “Başkanımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Galibiyeti ona armağan ediyoruz” diye konuştu.

İRFAN’DAN KASIMPAŞA’YA İKİNCİ GOL

Gençlerbirliği, ligin ilk yarısındaki maçta olduğu gibi Kasımpaşa’yı yine tek golle geçerken, iki müsabakada da gol İrfan Can Kahveci’den geldi. Genç oyuncu, maçtan sonra yaptığı açıklamada duygusal bir hafta geçirdiklerini belirtip, “Başkanımız hastaydı. El Kabir’in kızı rahatsızlanmıştı. Hleb’in de amcası vefat etti. Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz. İyi mücadele ettik ve karşılığını aldık. Hleb çok büyük bir yıldız, kendini kanıtlamış biri. Ondan bir şeyler öğrenmek istiyorum. Onun arkasında olmak bana çok şey katıyor” dedi.

Haberin Devamı

MÜCADELE EDİNCE BAŞARI GELİYOR

Takım kaptanı Ahmet Çalık, ligin ikinci yarısındaki çıkışlarının devam ettiğini belirtip, “Mükemmel bir mücadele ortaya koyduk. İsteyince ve mücadele edince, başarı geliyor. Bunu gösterdik” dedi. Uğur Çiftçi, “Zor maç olacağını biliyorduk. Bugünkü galibiyetimiz tesadüf değil. Rize’yi evinde, Antalya’yı da pozisyon vermeden yendik. 3’te 3 yaptık” diye konuştu. Selçuk Şahin ise 2. yarının başında çok kritik bir pozisyonda olduklarını hatırlatıp, “Bir an evvel o bölgeden uzaklaşmak istiyorduk ve şükür ki 3’te 3 yaptık. Daha başarılmış bir şey yok. Altımızdaki takımların da ne yapacağı belli değil. Hiç biri kolay pes etmeyecek gibi. Öncelikle bu sıralamadan tamamen uzaklaşıp daha farklı bir hedefe yürümek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!