Gençler hayata tozpembe bir pencereden bakıyorlar

"Evlilik basit bir temel üzerine inşa edilecek bir eylem değildir. Bu yüzden bu temeli ne kadar sağlam atabilirsek yıkılmaya karşı sağlamlığı da buna paralel olacağı düşüncesindeyim."

Haberin Devamı

Feyza Abla, 24 yaşında son sınıf sosyoloji öğrencisiyim. Bekârım aşağıda yazdığım düşüncelerimden dolayı kız arkadaşım olabilecekken; yok, çünkü idealist biriyim!
Yazılarınızı uzun süredir beğenerek takip ediyorum, görüşleriniz oldukça yerinde buluyorum. Fakat 29.08.2013 tarihinde “Memur olunca evlenin diyorlar” başlıklı yazıdaki “Birçok iş alanı var, her yere başvurun, şansınızı deneyin, ikiniz de iş bulur bulmaz, evlenin” görüşünüze katılmıyorum!
Ben özellikle bu konuda çok hassas düşünen biriyim. Çünkü evlilik basit bir temel üzerine inşa edilecek bir eylem değildir. Bu yüzden bu temeli ne kadar sağlam atabilirsek yıkılmaya karşı sağlamlığı da buna paralel olacağı düşüncesindeyim.
Bana göre iş bulur bulmaz evlenmek saatli bombayla masaya oturmak anlamına gelmektedir. Çünkü özel sektörün sağı solu belli olmaz. “Artık işimiz var” diye evlenmeye adım atıldığında şayet işler ters giderse, -en basitinden işten çıkarılma söz konusu olduğunda- düğün için yapılan masraflar, ev geçindirme, kira vs.. sonucunda oluşan borçlar ödenemeyerek, gün geçtikçe işin içinden çıkılmaz hal alabilir. Çiftler çok ağır sonuçlarla karşılaşabilirler. Bunun sonucunda da saatli bombamız zamanı geldiğinde patlayabilir.
Sonuç? Gazetelerdeki şiddetli geçimsizlik ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle cinnet haberleri en basit örnekler. İşte bu yüzden bu görüşünüze katılmıyorum; insanlar iş bulur bulmaz evlenmemeli. Özel sektörde çalışacaksa bile belli bir birikimle çıkmalı yola. Sonuçta yol hali ne olacağını bilemeyiz, ancak en azından önlemleri baştan alırsak karşılaştığımız sorunlarla baş edebiliriz.
Gençler ve evlilik konusunda paylaşmak istediğim o kadar çok şey var ki aslında.
Genç arkadaşlarımız hayata zaten tozpembe bir pencereden bakıyorlar günümüzde, bu tür cümlelerle bu pembeliğin geçici büyüsüne kapılmalarına vesile olmayalım abla...

Rumuz: Halil E.

Haberin Devamı

Sevgili genç okurum, ben de senin “genç arkadaşlarımız zaten hayata tozpembe bir pencereden bakıyorlar” sözünün gerçeği yansıtmadığını söylemek isterim. Bu düşüncene katılmıyorum.
Benim yerimde olsan, gençlerin ne kadar karamsar olduğunu görebilirdin. Gerek maddi sorunlar, gerek işsizlik, gerekse özgürlüklerinin kısıtlı olması, kendilerini istedikleri gibi ifade edememeleri, karşı cinsle ilişki kurma zorlukları pek çok gencin hayatını karartmaya yetiyor.
Senin hatırlattıkların da önemli bir gerçeği dile getiriyor.
Bu konudaki yorumların için teşekkür ederim.
Evliliğe paldır küldür dalmak isteyen gençlerin kısa süre içinde gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ben de gözlemliyor ve üzülüyorum.
Nişan, düğün, ev kurma masraflarıyla borca girdiklerinde, bu sorunlar yüzünden ortada ne aşk kalıyor, ne de meşk.

Yazarın Tüm Yazıları