Gençler fikirleriyle yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Gençler fikirleriyle yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 18:53

Gençler fikirleriyle yarıştı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve PAÜ Münazara Topluluğu işbirliğinde 32 okulun katılımıyla 3 gün süren Liselerarası Münazara Turnuvası'nda gençler belirlenen konular üzerinde fikir tartışması yaptı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Münazara Topluluğu ortaklığında düzenlenen 5'inci Liselerarası Münazara Turnuvası 2, 3 ve 4 Aralık tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi'nde yapıldı. 32 okulun katılımıyla düzenlenen turnuvanın 2-3 Aralık tarihlerinde ilk turları geçildi. Münazaraların finali ise 4 Aralık Pazar günü PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Finale, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Turnuvanın final münazarasında 'Sosyal medya insanlığın zararına olmuştur' konusu tartışıldı. Finalde birinciliği Lütfi Ege Anadolu Lisesi, ikinciliği İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, üçüncülüğü Kazım Kaynak Anadolu Lisesi ve dördüncülüğü Erbakır Fen Lisesi elde etti. Dereceye giren okullara çeşitli ödüller verildi. En güzel konuşma ödülünü ise İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nden Betül Sınal aldı.
Ödül töreninde gençlerin kürsüde rahat konuşarak kendilerini ifade etmelerinden duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, "Gençlerin hayalleri olmalı. Genç insanların kendilerine olan güvenleri artırılmalı. Bunlar sözle değil uygulamayla olur. Biz münazara turnuvası ile aslında bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Münazara turnuvalarının ileriki yıllarda da yapılacağını belirten Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ise "3 gün boyunca gördük ki, yarışmaya katılan genç arkadaşlarımız fikirlerine sahip çıkmakta oldukça başarılılar. Münazara turnuvası ile genç fikirlerin hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerine katkı sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!