Gençler arama kurtarma eğitimi alacak

Güncelleme Tarihi:

Gençler arama kurtarma eğitimi alacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 17:23

Gençler arama kurtarma eğitimi alacak

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - KARAHİSAR Gençlik Merkezi'nin gönüllü gençleri, arama kurtarma eğitimi alarak, afet ve acil durumlarda kurtarma ekiplerine destek olacak.
Karahisar Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, 1-7 MART Deprem haftası dolayısıyla Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Buldan'ı ziyaret etti. Merkez lideri Aynur Suveren ve gönüllü gençler, AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan'dan olası afet ve depremlere karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgiler aldı.
Buldan, "Gençlerimiz, afet ve acil durumlarda kurtarma ekiplerine destek olmak için ekip oluşturarak, arama kurtarma eğitimi talebinde bulundu. Gençlik merkeziyle yapılacak protokol çerçevesince oluşturulacak arama kurtarma ekibine müdürlüğümüz tesislerinde uzman personellerimiz tarafından hafif arama kurtarmaya yönelik teorik ve pratik eğitim vereceğiz" dedi.
AFAD İl Müdürlüğü tesislerini gezerek arama ve kurtarmalarda kullanılan araç, gereç ve teknik malzemelerle ilgili yetkililerden bilgi gönüllü gençler, deprem bilincinin önemine dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!