Gençler ‘amatör’ kaldı

Güncelleme Tarihi:

Gençler ‘amatör’ kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 01:08

Kırmızı-siyahlıların adını kullanan voleybol ve hentbol takımları, zor şartlarda mücadelesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ekonomik sıkıntı içindeki hentbol takımı küçülmeye giderken, oyuncu kadrosunda önemli kayıplar yaşadı. Kadın voleybol takımının ise ligin son maçına çıkmayacağına yönelik iddialara, taraftar tepki gösterdi.

Gençlerbirliği, uzun bir aranın ardından amatör branşlara destek verirken, kulübün geçen sürede bu konuda ‘amatör’ kaldığı ortaya çıktı. Erkek hentbol ve kadın voleybol liginde yer alıp, Gençlerbirliği adını taşıyan takımlar, zor şartlarda mücadelesini sürdürürken, ekonomik sıkıntının özelikle hentbol branşında had safhaya ulaştığı öğrenildi.
Kadınlar Voleybol 3. Ligi dördüncü grupta mücadele eden Gençlerbirliği’nin, gruptaki son maçına çıkmayacağı yönünde ortaya atılan iddia, taraftarın tepkisini çekti. Gençlerbirliği taraftarları, 8 Mart’ta oynanacak olan Numune DSİ-Gençlerbirliği maçına, hiç bir iddiası kalmayan takımın çıkmayacağı şeklinde bir karar alındığını ileri sürerken, olaya olan tepkisini sosyal medyada dile getirdi. Taraftarlar, sportif başarıdan ve iddiadan çok Gençlerbirliği adının daha önemli olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

ANLAŞMA SADECE İSİM HAKKI ÜZERİNDE

Erkekler Hentbol Birinci Liginde mücadele eden Gençlerbirliği takımı yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle, küçülmeye giderken, kadrosunda önemli kayıplar yaşadı. Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden takımların, hentbol branşında faaliyet göstermek istemesi halinde, direk Süper Ligden başlama şansını kullanan Gençlerbirliği, geride kalan sezon hentbola adım atmıştı. Ligde ikinci sezonunu geçiren hentbol branşındaki takıma kırmızı-siyahlı kulübün Gençlerbirliği olarak sadece isim hakkını verdiği, yapılan anlaşmada, kulübün, bu ekibe maddi destek sağlama gibi bir şartının sözleşmede yer almadığı öğrenildi. Ancak, yapılan görüşmelerde Başkan İlhan Cavcav’ın sponsorluk bulunması yönünde gerekli kolaylığı sağlamada yardımcı olacağını söylediği ileri sürüldü. Takımın, bazı oyunculara geçen seneden borcu bulunduğu, ancak bunun kulüple ilgisinin olmadığı ve kişisel olarak verilen senetleri kapsadığı belirtildi.

AMATÖR BRANŞA İLGİ NEDEN ARTTI ?

Haberin Devamı

5340 sayılı kanun ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü talimatlarına göre, 6 spor dalında faaliyet gösteren ve liglere katılan spor kulüplerinden, stat kirası alınmaması yönünde bir uygulama söz konusu. İç saha maçları için, Ankaragücü ile birlikte 19 Mayıs Stadı’nı kullanan Gençlerbirliği, bu haktan faydalanmak adına, son dönemde amatör branşlarla ilgili bir atılama gitti. Beştepe’de futbolun yanı sıra; basketbol, bowling, yüzme, hentbol, bocce, voleybol, eskrim, kickboks ve atıcılık branşları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!