Gençler 92 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Gençler 92 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 01:16

Başkanlık görevini 37 yıldır sürdüren İlhan Cavcav, her dönem gençlerin yolunu açan bir camia olduklarını belirtip, “Ankaralıları, bu tarihe, kulübün genç çocuklarına sahip çıkmaya çağırıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’in en köklü kulüplerinden Gençlerbirliği, bugün 92. yaşını kutlayacak. Alt yapıya verdiği önemle öne çıkan, Türk futboluna önemli yıldızlar kazandıran, futbol okulu ile binlerce çocuk ve gence spor eğitimi veren Gençlerbirliği, aynı zamanda Cumhuriyet ile yaşıt olmanın gururunu taşıyor.
Kırmızı-siyahlı ekibin 37 yıldır başkanlığını yürüten İlhan Cavcav, 92 yıllık tarihin önemli bir kısmında, gerek yönetici, gerekse kulüp başkanı olarak görev aldığını hatırlatıp, şunları söyledi:
“Yüz yıla yaklaşan bir kulüp için, elbette kimi acı kimi tatlı olaylar oldu. Tarihi başarıların yanında üzüntülü kayıplar da var. 1989’den bu yana kesintisiz Süper Lig’deyiz. Şu anda da Ankara’yı temsil eden tek takım olma unvanımız var. Bu tarihin bir parçası olmaktan, her zaman onur duydum. Bu takım bize Münif Kemal Ak, Orhan Şeref Apak, Halim Çorbalı, Sarı Kemal, Burhanettin Doğançay gibi isimlerin mirası. Bu mirasa her zaman olduğu gibi, gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz. Gençlerbirliği lise talebelerinin kurduğu bir takım. Bu sezona baktığımız zaman, lise talebeleri gibi gencecik, pırıl pırıl bir takımımız var. Bizim adımız Gençlerbirliği. Kuruluşumuzdan bugüne her zaman yol gösteren, gençlerin yolunu açan bir camia olduk. Bugün tribüne oturup takımımızı izlediğimde, çocuklarımın çabalarıyla övünç duyuyorum. Ankaralıları da bu tarihe, bu çocuklara sahip çıkmaya çağırıyorum.”

FUTBOLCULARDAN BİR HEDİYE BEKLİYORUM

Pazar günü önemli bir maç oynayacaklarını hatırlatan Cavcav, şöyle devam etti.
“Bizim gibi mazisi uzun yıllara dayanan ve bu ligde yıllardır mücadele ettiğimiz Fenerbahçe ile karşılaşıyoruz. Futbolda yenmek de var yenilmek de; ama bu hafta bizim için oldukça önemli Kuruluş yıl dönümü, Gençlerbirliği’nin doğum günüdür. Futbolcu kardeşlerimden Gençlerbirliği’ne bir hediye bekliyorum. Bu da Pazar günü alacakları bir galibiyet olacaktır.
Taraftarlarımıza da seslenmek istiyorum. Onları ülkede taraflı tarafsız herkes, “Türkiye’nin en centilmen taraftarı” olarak tanıyor. Yüz yıla yakın mazimizde bir gün olsun camiamızın, kulübümüzün adını lekeleyecek tek bir davranışları olmamıştır. İyi günde kötü günde yanımızda olan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Onları Pazar günü tribünlerde görmek istiyorum. Gelsinler ki doğum günümüzü hep beraber kutlayalım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!