Gençkonfed Diyarbakır’da Cami Yakılmasına Tepki Gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Gençkonfed Diyarbakır’da Cami Yakılmasına Tepki Gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 11:15

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (Gençkonfed) Genel Başkanı Bilal Okudan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ’terör’ saldırısı sonucu Osmanlı eseri Fatihpaşa Camii’nin yakılmasına tepki gösterdi.
Gençkonfed Genel Başkanı Okudan, halkın manevi değerlerinin terör örgütünce hiçe sayıldığını belirterek, “Aziz milletimizin huzuruna kasteden karanlık mihraklar, son aylarda halkımızı ve değerlerini hiçe sayarak başta cami, Kur’an kursları, medreseler ve tarihi mekanlarımız olmak üzere birçok yeri ya harabeye çevirmiş ya da kapanma noktasına getirmiştir. Sur’da halkın kış ayında evlerinden edilmesi, esnafın iş yerlerini günlerce kapatmak zorunda kalması meselenin vahametini net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.
“İbadethanelerin hedef alınması insanlığın hedef alınmasıdır” diyen Okudan, şöyle devam etti:
“Mensubu olduğumuz İslam dininde savaşlarda bile mabetlere dokunulmamış, dokunulmayacaktır. Bölge halkının inanç değerlerine, ibadethanelere ve kültürel mirasa yapılan saldırı kabul edilemez. En kutsal değerlerimizden biri olan camilerimizi karargâh haline getirenleri, yakanları ve çatışmaları yaşam alanlarına taşıyanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!