Genç yetenekler ‘junior board’da

Güncelleme Tarihi:

Genç yetenekler ‘junior board’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 18:29

Global bilgi ve ölçümleme şirketi Nielsen, gençlerden oluşan bir junior board (genç yönetim ekibi) kurdu. 10 kişiden oluşan junior board, Nielsen’e katma değer katacak projeler geliştiriyor.

Haberin Devamı

Genç yetenekler ‘junior board’da
Türkiye’de 450 çalışanı olan global bilgi ve ölçümleme firması Nielsen, yetenekli çalışanları iş süreçlerine dahil ederek kendilerini değerli hissettirmek ve şirket üst yönetiminde görünürlüğü arttırmak için junior board (genç yönetim ekibi) kurdu.

Junior board, geleceğin yöneticisi olarak değerlendirilen, farklı departmanlarda görev alan yüksek performanslı çalışanlardan oluşan yaklaşık 10 kişilik bir ekip. Ekibin amacı Nielsen’e katma değer katacak projeler geliştirmek.

Departmanlar arasındaki iletişimi de güçlendiren bu uygulama ile ülke yönetim ekibi de genç yetenekleri proje başında gözlemleme fırsatı buluyor ve ihtiyaç duydukları alanlarda destek vererek performanslarını daha da arttırmalarına yardımcı oluyor.

Junior board, 6 aylık sürelerde çalışıyor. İlk haftalarda haftada bir, daha sonra iki hafta bir yaklaşık 1 saat toplanarak proje üzerinde çalışıyorlar. İlk bir ay proje fikrine karar verilmesi ve olgunlaştırılması ile geçiyor. Sonrasında ülke yönetim ekibine fikir sunumu yapılıyor. Ülke yönetim ekibinin olumlu bulması durumunda proje çalışmaları başlıyor. 3. ayında sonunda ilerleme ile ilgili bir ara sunum yapılıyor. 6. ayında sonunda ise tamamlanma sunumu gerçekleşiyor ve junior board üyeleri mezun oluyor. Bu süreçte projenin konusuna göre ilgili noktalarda ülke yönetim ekibinden sponsorlar ekibe destek veriyor. İK ise süreci başından sonuna kadar gözlemliyor, gerektiğinde ekibe yönlendirmelerde bulunuyor.

Tek şart yüksek performans göstermek
Junior board üyesi olmak için tek şart yüksek performans gösteriyor olmak. Ülke yönetim ekibinin kararıyla mümkünse tüm bölümlerden yüksek performans gösteren ve Nielsen için gelecek vaad eden, ileride ülke yönetim ekibi içinde yer almaya aday olan çalışanlar seçiliyor.

Nielsen İnsan Kaynakları Direktörü Ebru Odabaşı, “Aslında bu süreci yetenek tespitimizin bir teyidi olarak görmek de mümkün. Arkadaşlarımız farklı departmanlardan çalışanlarla birlikte çalışırken çok farklı becerilerini ortaya koyuyorlar. Çalışmaları tamamlayamayarak yarıda bırakan ya da beklediğimiz becerileri sergiyelemeyen arkadaşlarımız da oluyor. Böylece bu arkadaşlarla ilgili daha objektif bir değerlendirme yapma şansımız oluyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!