Genç yazar Büşra Küçük: Kötü Çocuk serisi Yerli ‘Alacakaranlık’ olacak

Güncelleme Tarihi:

Genç yazar Büşra Küçük: Kötü Çocuk serisi  Yerli ‘Alacakaranlık’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2017 12:33

Gençliğin edebiyat fenomeni de kendi aralarından çıktı: Büşra Küçük. Kocaeli’de, ailesiyle mütevazı bir hayat sürerken, altı yıl önce, amatör yazar platformu Wattpad’de, ‘Kötü Çocuk’ adlı hikâyesini yayımladı. Tam 141 milyon kez okundu. Kısa süre sonra kitap olarak piyasaya sürüldü. Üç kitap 300 binden fazla sattı, aylarca ‘çok satanlar’ listesinde kaldı. Eser, şimdi de filme çekildi, 20 Ocak’ta gösterimde... Büşra Küçük’le ‘Kötü Çocuk’u konuştuk.

Haberin Devamı

İstanbul benim için sihirli bir yer gibi. Sanki bir hayal âlemi. Buraya geliyorum, adımı çığlık çığlığa bağıran hayranlarım, imza günlerinde uzun kuyruklar... Ne olduğumu şaşırıyorum. Sonra Kocaeli’ye, evime, normal, sakin hayatıma geri dönüyorum... Her şey sürreel geliyor.”

Bu cümleler, bir amatör yazar platformunda hikâye yazmaya başlayan, hikâyesi kısa sürede kitaplaşıp çok satanlar arasına giren, şimdi de ‘2017’nin en çok merak edilen filmi’ sloganıyla galası beklenen ‘Kötü Çocuk’un yaratıcısı, Büşra Küçük’e ait. Emekli bir anne-babanın ortanca kızı olan Büşra, evinden bile çıkmadan, 12-19 yaş arası gençlerin idolü haline geldi. Hayranları kendinden kısaca ‘BKF’ olarak bahsediyor. Açılımı, ‘Büşra Küçük Fan’. Büşra da onlara ‘Kötü Çocuklarım’ diye hitap ediyor. Karakterleri Kayla ve Meriç çifti de, ‘Brangelina’ya gönderme yaparcasına ‘Kayriç’ olarak anılıyor. Yani onlar da bir süper-çift.

Haberin Devamı

Genç yazar Büşra Küçük: Kötü Çocuk serisi  Yerli ‘Alacakaranlık’ olacak

BREZİLYALI MODEL VİNİ, SAYESİNDE ŞÖHRET OLDU

Peki kendi halinde, sakin bir öğrenci, nasıl oldu da bu denli yıldızlaştı? Hikâyeyi başa saralım ve altı yıl geri gidelim.

“Gençler okumuyor, sadece selfie’leriyle, videolarıyla ilgileniyor” iddiasının anti-tezi o.  Altı yıl önce, görüntülü paylaşımın değil, hikâyelerin yer aldığı uluslararası amatör yazar platformu Wattpad’e girdi. Kayla ve Meriç adlı gençlerin aşkını, çevreleriyle ilişkilerini anlattığı ‘Kötü Çocuk’ adlı hikâyeye başladı. O zaman daha 18 yaşındaydı. Kısa sürede tıklanma rakamı 78 milyonu buldu. Ve sonra durum yavaş yavaş çığırından çıkmaya başladı.

Genç yazar Büşra Küçük: Kötü Çocuk serisi  Yerli ‘Alacakaranlık’ olacak

Hikâyesine kapak hazırlarken, sırf “Meriç buna benzerdi” diyerek fotoğrafını kullandığı Brezilyalı model Vini Uehara, sayesinde Türkiye’de gençlerin en sevdiği model seçilince, ünlü bir jean markasının yüzü oldu. Model, durumu şöyle anlatıyor: “Kendi halinde bir Instagram hesabım vardı. Birdenbire beni binlerce Türkiyeli kız beğenmeye, resimlerimin altına Büşra, Kayla, Meriç, Kayriç yazmaya başladı. Sonra da Türkiye’de çok sevildiğimi anladım. Buraya geldim, hayranlar çığlık çığlığa ‘Meriç’ diye üzerime atlıyor. Şaşkınım, Büşra’ya çok teşekkür ederim. Hayatımı değiştirdi.”

Haberin Devamı

Büşra’nın hayatı da eşzamanlı olarak değişmeye başladı. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünü kazanan Büşra, o sıralarda bizim de radarımıza takıldı. Onu keşfettiğimiz röportajımızı şöyle anımsıyor: “Wattpad’deki çalışmalardan 1-2 yıl sonra sizinle röportaj yapmıştık. O zaman bu hikâyenin kitap olabileceğini, hayatımın değişebileceğini söylemiştiniz ama ihtimal vermemiştim. Çünkü ‘Kötü Çocuk’un kitaplaşması bile gündemde yoktu. Sonra kitap teklifi geldi, basıldı, bestseller oldu. Üç kitap, 300 binden fazla sattı. Ardından film teklifleri gelmeye başladı. Bir yıl sonra aklıma yatan bir anlaşma gelince ‘Tamam’ dedim.”

Böylelikle 20 Ocak’ta gösterime girecek, yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın yaptığı, başrollerini Tolga Sarıtaş ve Afra Saraçoğlu’nun üstlendiği ‘Kötü Çocuk’ filmi ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Meriç ve Kayla’yı kimin canlandıracağı konusunda hayranlar arasında kıyametler koptu. Senaryoda kitaba sadık kalındı ama Büşra bazı yeni bölümler de ekledi. Oyuncu seçimine sıra gelince, bazı hayranlar yine Vini Uehara’yı istedi. Meriç'i canlandırması için seçilen Tolga Sarıtaş, yeterince esmer bulunmayınca saçını boyatmış.

Kötü Çocuk serisi, Türk Twilight’ı (Alacakaranlık serisi) olacak” iddiaları gündemde. Büşra da buna inanıyor: “Filmin kadrosu iyi oturdu. Tabii hayranlarımın sevmesi önemli, onlar isterse devam etmememiz için bir neden yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!