Genç yaşında ‘Doruk’ta

Haberin Devamı

Doruk Pala... İzmir’in yetiştirdiği çiçeği burnunda işadamlarından. Erken yaşlarda çalışma hayatına atılan, çıraklık tabir edilen dönemi başarıyla geçiren, eğitimini en iyi şekilde tamamlamış sıradışı bir genç. Çalışkan, efendi, mütevazı. Aile şirketleri olan Mert Optik’te genel müdür yardımcısı olarak bugün bu önemli sorumluluğu başarıyla üstlenmiş üçüncü kuşaktan bir yönetici. İzmir’in sektöründe vergi rekortmeni firmalarının yönetiminde babası Mert Pala’nın en büyük destekçisi. Merhum Zühtü Pala, oğlu Mert’in doğumuyla birlikte ismini verdiği “Mert Optik” markasının dünya çapında başarılara imza atacağını hissetmiş miydi acaba? Bugün, torun Doruk Pala da yönetimde. Bundan büyük gurur olur mu?

OTOMOBİL
Spor arabaları seviyorum

* İlk arabam 2000 model, bordo renkli, tek kapı bir BMW’ydi. Üniversiteyi kazandığım için babam almıştı.
* İlerleyen yıllarda biraz da kendi çalışmalarımın karşılığı otomobilimi değiştirdim, yine farklı renk BMW aldım. İnsanların yaşı ne olursa olsun her zaman en iyiye ulaşmasını diliyorum. Tabii ki imkanlar çerçevesinde.
* Şu an altımda yine bir BMW var. M3 Cabrio. Üstü açık, beyaz.
* Yapım gereği spor arabalardan hoşlanıyorum.
* Kendim kullanıyorum. Hızlı ama temkinli bir sürücüyüm. Gözü kara sürat yapmam. Emniyet kemerimi biner binmez takarım.
* Bir otomobil alırken güvenli oluşuna, yol tutuşuna ve konforuna bakarım.

Haberin Devamı

Genç yaşında ‘Doruk’ta

BESLENME
En hoşlandığım yemek mantı

* Kilo sorunu olan biriyim. Bir dönem uzman gözetiminde diyet yaptım. İki ayda 25 kilo birden verdim. Sonra, “Nasıl olsa verebiliyorum” dedim ve bıraktım. Tabii yine kilo aldım.
* O sırada kahvaltı alışkanlığı edindim ama şu aralar iş yoğunluğu nedeniyle düzenli yapamıyorum.
* Öğlen yemeği yine işe göre değişebiliyor. Ancak 12.00-12.30 aralığına oturtmaya çalışıyorum.
* Genelde et ağırlıklı besleniyorum. Haftada iki-üç akşam da balık tüketiyorum. Doğru olmadığını biliyorum ama sebze-meyve neredeyse hiç yemiyorum.
* En sevdiğim yemek mantı.
* Türk ve İtalyan mutfaklarından hoşlanıyorum.
* Mutfağa girme alışkanlığım yok. Yemeğimi dışarıda yediğim için ihtiyaç da hissetmiyorum.

Haberin Devamı

MEKAN
Fiyat-kalite dengesine bakarım

* İzmir’de Deniz Restoran, Pizza Venedik, Köfteci Asil, Tavacı Recep, Yengeç (Urla) ve Picante (Alaçatı).
* İstanbul’da Nusret, Midpoint, Park Fora ve Tarabya Kıyı.
* Bir mekanda lezzet, güleryüz, hijyen, doğru servis ve fiyat-kalite dengesi ararım. Mutlu insanlardan oluşan ortamlar beni rahatlatır.

SPOR
Rahatsızlık peşimi bırakmadı

* Lise yıllarında basketbol oynadım. Dizimdeki rahatsızlık yüzünden bıraktım. Sonra diyet yaptığım dönemde saat 06.00-07.00’de kalkıp salona devam ettim. Bu kez de bel rahatsızlığı nedeniyle devam edemedim. Ancak kararlıyım, en kısa zamanda yine başlayacağım.
* KSK’liyim ancak tüm İzmir takımlarını destekliyorum. Rekabet çok güzel. İzmir’in futbolda tırmanışında bu yıl Altınordu örneğini gözardı etmeyelim. Ulusalda da FB’yi seviyorum. Başarıları beni pozitif etkiliyor.
 
TATİL
İtalya, Amerika ve Çeşme

Haberin Devamı

* Tatile çok çıkamıyoruz. Ancak ürün siparişi vermek için yurtdışına gittiğimizde önüne ya da arkasına iki gün ekliyoruz. Genelde de İtalya ve Fransa’ya gidiyoruz.
* Yazları bir ya da iki kez 7-10 gün de Los Angeles ziyaretimiz oluyor.
* Çeşme’de yazlığımız var. Hafta sonları gitmeye çalışıyoruz. Ama telefonları kapatıp her şeyi arkamızda bırakma şansımız ne yazık ki yok. İşimiz buna izin vermiyor.

HOBİ
Gezmek bana keyif veriyor

* Çok fazla hobim yok. Düz bir insanım.
* Gezmeyi seviyorum. Arkadaşlarımla bir araya gelip sohbet etmekten keyif alıyorum. Araba kullanmaktan da hoşlanıyorum.
* Zaman zaman televizyon seyrediyorum. Son günlerde Galip Derviş adlı diziyi beğeniyorum. Yalan Dünya ve Muhteşem Yüzyıl da favorilerim arasında.
* Gazete okumayı çok seviyorum. Özellikle köşe yazıları ilgimi çekiyor.
* Akşamları yatarken kitap okurum. Ağırlıklı olarak yabancı pop müzik dinlerim. Yerlilerden favorilerim Serdar Ortaç ve Kenan Doğulu.

Haberin Devamı

KARİYER
13’ümden beri çalışıyorum

* Yaşar Üniversitesi İngilizce İşletme mezunuyum.
* 13 yaşımdan beri çalışıyorum. Üniversite bitene kadar her yaz Mert Optik’in mağazalarında dönüşümlü olarak her biriminde çalıştım.
* Mezun olduktan sonra zamanımın çoğunu burada geçirmeye başladım. Askerden sonra da full-time olarak devam ediyorum. Genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyorum. Tecrübenin yaşamın her günü kazanıldığına inanırım. Optik sektörü dışında herhangi bir meslek düşünmedim.
* İşimi çok seviyorum, keyif alıyorum, hayatımdan memnunum.

TOPLANTI
Kontrol elinizde olmalı

* Her sabah toplanırız. Mağzalarımızı tek tek ele alır, günün akışına göre yapılması gerekenleri belirleriz.
* Mert Pala Bey’in toplantı sonucunda son sözlerini çok beğenirim. Dinler dinler, kısa ve öz olarak özetler.

Haberin Devamı

Genç yaşında ‘Doruk’ta

GÜNE BAŞLANGIÇ
Bir saat içinde hazırım

* Yatış saatim değişken ama genelde 24.00-01.00’i geçirmemeye özen gösteriyorum. 08.00’de ayaktayım. Bir saat içinde hazırlanıp işte oluyorum. Pratik bir insanım. Karşımdakinden de aynı pratikliği arıyorum.

MODA
Spor giyimden hoşlanıyorum

* Takım çok yakışıyor ama ben yine de spor giyimi seviyorum. Şık bir kot, polo yaka ve gömlekle kendimi daha rahat hissediyorum.
* Takımda siyah ve lacivert renkleri tercih ederim. İçine genelde beyaz ve mavi gömlek giyerim.
* Spor giyimde ise renk tercihim beyaz ve siyah.
* Kolay müşteriyim. Zamanı iyi kullanmaya çalışırım.

SOSYAL MEDYA
Daha az zaman ayırıyorum

* Facebook’ta da, Twitter’da da varım. Eskiden çok zaman geçiriyordum, şimdi daha az ilgileniyorum. Twitter’ı ilk kullananlardanım ama uzun zamandır tweet atmıyorum. Teknolojiden her alanda faydalanmaya çalışıyorum.

ASTROLOJİ
Dengeli, adil ve dürüst

* Terazi burcuyum. Çok meraklı değilim. Özelliklerini de bilmem. Ama dengeli, adil ve dürüst olduğum söylenir. Haksızlığa tahammül edemem. Doğruyla yanlışı ayırmakta zaman zaman zorlanırım. Sonuçta kararımı doğrudan yana veririm.

SEVİMLİ DOSTLAR
Cici’yle 13 yılım geçti

* Bir ara muhabbet kuşumuz vardı. Adı, ‘Cici’ idi. Sarı-mavi ağırlıklı renkleri vardı. 13 yıl yaşadı. Hep bir de köpeğim olsun istedim ama apartmanda bakmak zor.

HAYAT FELSEFESİ
İnsanlara faydalı olarak güzel bir hayat yaşamak.

Yazarın Tüm Yazıları