Genç vekillerden, 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Genç vekillerden, Ataya Saygı yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 11:45

Genç vekillerden, 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Gençlik Meclisi (DÖGEM) vekilleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikler kapsamında Ariassos ve Tarihi Döşemeyol'da 'Ata'ya Saygı' yürüyüşü gerçekleştirdi.

DÖGEM üyeleri ilk olarak Macaristan Antalya Fahri Konsolosu Bekir Bülend Özsoy'u konuk etti. Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantı öncesi saygı duruşunda bulunuldu, 10 Kasım'la ilgili sunum gerçekleştirildi. Bekir Bülend Özsoy ise Atatürk'ü Anma, 2. Dünya Savaşı ve Avrupa konularında genç vekillere bilgiler verdi.

İLK DURAK ARİASSOS

DÖGEM'in öncülüğünde Döşemealtı Doğa Sporları Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Ata'ya Saygı Yürüyüşü'nde ilk durak Ariassos Antik Kenti oldu. Genç vekiller ve DÖDOK üyeleri, İskitler tarafından MÖ 3000'li yıllarda kurulan ve Roma döneminde yaşadığı deprem sonrasında terk edilen Psidya kenti Ariassos hakkında bilgi aldı.

TARİHİ DÖŞEMEYOL'DA YÜRÜYÜŞ

Tarihi kent ziyaretinin ardından genç vekiller ve katılımcılar Dağbeli Mahallesi'ne geçti. Grup, ellerinde Türk bayraklarıyla 3.5 kilometrelik Tarihi Döşemeyol'da yürüyüş gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen Ata'ya Saygı Yürüyüşü, Kovanlık Mahallesi'nde sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!