Genç tiyatroculardan övgü alan performans

Güncelleme Tarihi:

Genç tiyatroculardan övgü alan performans
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:02

Genç tiyatroculardan övgü alan performans

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili İlçesi'ndeki Dikili Belediyesi Atarneus Tiyatro Topluluğu üyesi genç tiyatrocular, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında 'Meraki' adlı oyunu başarıyla sahneleyerek, usta oyunculara taş çıkardı.

Dikili Belediyesi Çandarlı Salonu'nda perde açan Atarneus Tiyatro Topluluğu'nun üyesi 17 genç sanatçı, 'Meraki' adlı oyunuyla beğeni topladı. Oyunu CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, meclis üyeleri, belediye bürokratları ile çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan çok sayıda vatandaş izledi. Hastalık ve ölüm korkusu nedeniyle çevresindekilere ve kendisine hayatı zindan eden bir insanın, çevresine karşı düştüğü gülünç durumun ele alındığı oyun, Dikilili seyircileri hem güldürdü hem düşündürdü.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Cumhuriyet değerleri ışığında, kent genelinde sanatın ve sanat dallarının gelişip, üst seviyeye çıkması için önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Ne mutlu ki, bizim göreve gelmemizle kurduğumuz ve kurulmasında büyük emekler verdiğimiz Atarneus Tiyatro Topluluğu'nun bugün ortaya koyduğu başarılarıyla bizlerin göğsünü kabartıyor. İçtenlikle onların gözlerinden öpüyorum. Eminim ki, bugün Dikili'de büyük bir özveriyle sanatını icra eden bu genç kardeşlerim, gün gelecek sevginin tiyatrosunu tüm dünyaya izletecekler" dedi.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!