Genç tasarımcıların çalışmalarını minikler tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Genç tasarımcıların çalışmalarını minikler tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 17:07

Genç tasarımcıların çalışmalarını minikler tanıttı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Geri Dönüşüm ve Bitirme Projeleri Defilesi düzenlendi.
GAÜN Mavera Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleşen defilede; Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü 2 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin tasarımlarından oluşan çalışmaları GAÜN Kreş ve Anaokulu öğrencileri tanıttı. Programın açılışında konuşan GAÜN Rektör Vekili Profesör Doktor Hilmi Bayraktar, bu programın 23 Nisan 1920’yi anmak üzere düzenlenmiş olması ve modanın Türk insanının sanata, estetiğe verdiği önemini vurguladığı için iki güzel tarafı olduğunu belirtti.
Modada, tekstilde dünyada önemli bir yere sahip olduğumuzu ama birkaç metre bezden elde edilen karın birkaç yüz, birkaç bin katını onu modaya dönüştürerek elde edildiğini kaydeden Profesör Doktor Bayraktar, “Türk insanının güzel sanatlara yatkınlığı maalesef uzun süre ihmal edildi. Eğer biz ürettiğimiz malı modaya dönüştürür pazarlarsak, inanılmaz derecede yüksek kar marjı elde edebileceğiz. Bunun için bizim Güzel Sanatlar Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü çok güzel faaliyetlerde bulunuyor. Türk insanının sanat zevkini bir taraftan geliştirirken diğer taraftan da ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacak yeni düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlıyor” şeklinde konuştu.
Moda ve Tekstil Tasarım Bölüm Başkanı Doçent Doktor Ebru Çoruh ise Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü bu yıl ilk mezunlarını vereceğini ifade ederek,“İlk mezunlarımızla birlikte 23 Nisan çocuk defilemizde geçen sene ilkini düzenlemiştik. Bu sene de ikincisini düzenledik. Bu defileye 2'nci sınıf öğrencilerimiz çocuk kıyafetleri, 4'üncü sınıf öğrencilerimizin hem geri dönüşüm projeleri hem de anne-çocuk konsepti adı altında karma bir defile olarak ortaya çıktı” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!