Genç sosyete nerede okuyor

Güncelleme Tarihi:

Genç sosyete nerede okuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 00:00

Sosyete dünyasının ünlülerinin çocukları da ister istemez dikkat çekiyor.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın kızı Esra Eczacıbaşı, Harvard'da okuma fırsatını yakaladı. Genç kız Amerika'da sanat tarihi eğitimi alıyor.
Kimi zaman davetlerde görüntülenen, kimi zaman aşk haberlerine konu olan genç nesil, genellikle yaz aylarında görünüp, kışları kayboluyor. Zira hemen hepsi yurtdışında okuyor. Hafta Sonu dergisi, genç sosyetiklerin nerede okuduklarını araştırdı.

Hürriyet
ABD'de işletme eğitimi alıyor

İş adamı Necmettin Eliyeşil ile Maria Eliyeşil çiftinin güzel kızları Melisa, üniversite eğitimi için Amerika’yı tercih etmiş. Babson College’de işletme eğitimi alıyor. Melisa, okulunu bitirdikten sonra yine Amerika’da yüksek lisans yapacak ve dönüşte aile şirketlerinde çalışacak.

Melisa Eliyeşil Sinema okuyor

Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cefi Kamhi ve eşi Yasemin Hanım’ın küçük kızları Lara Kamhi, 21 yaşında. Lara, Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünde okuyor.

Lara Kamhi

Biri işletmeyi  diğeri sanatı seçti

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'in ikiz kızları Elif ile Ayşe Boyner, eğitim tercihlerini Amerika’dan yana kullanan isimlerden. 1984 doğumlu olan ikizlerden Ayşe Boyner, Amerika’da McGill University’de işletme eğitimi alırken, Elif Boyner, New York’da Parsons

School Of Art&Design’da sanat ve tasarım okuyor.

HürriyetAyşe ve Elif Boyner

İşletmeci çıkacak

İş adamı Erol Aksoy ile İnci Aksoy’un kızları Eda Aksoy, lise çağından beri yurtdışında okuyor. Lise eğitimini İsviçre’de tamamlayan genç Aksoy, halen Amerika’da University of Virginia’da işletme eğitimi alıyor.

Eda Aksoy

Müzik eğitimi alıyor

İstanbul gece hayatının duayen işletmecilerinden Celal Çapa ile Şebnem Çapa’nın kızları Ceylan, sosyetenin gözde genç kızlarından. Ceylan, önce Viyana’da müzik eğitimi almaya başladı, sonra fikir ve okul değiştirip Londra’daki Prayner Konservatuvarı’na geçiş yaptı. Şan bölümünde müzik eğitimine devam ediyor.

Ceylan Çapa

Vakko'nun gelecekteki tasarımcısı

Vakko’nun patronu Cem Hakko’nun Bettina Hakko ile evliliğinden olan küçük kızı Pia Hakko, üniversite eğitimi için

Hürriyet
yurt dışını tercih etti. Londra’daki St. Martins Üniversitesi’ne devam eden Pia, moda tasarımı bölümünde okuyor. Okul bittiğinde ise Vakko’da işe başlayacak.

Pia Hakko

Yöneticiliğe aday

TÜSİAD eski Başkanı Ömer Sabancı’nın büyük oğlu Hacı Sabancı, sağlam bir eğitim ve lisan için Amerika’ya giden gençlerden. Hacı, Boston’daki Tufts University’de işletme ve iş yönetimi dalında okuyor.

Hacı Sabancı

Ailesinin izinde

Türkiye’nin önde gelen sanat danışmanlarından, antikacı Rafi Portakal’ın kızı Maya Portakal, aile mesleği olan antikacılık ve müzayedeciliği dördüncü kuşak temsilci olarak devam ettiren, hem güzel hem de başarılı genç kızlardan. Portakal, Paris’te L’Ecole du Louvre’da sanat tarihi eğitimi aldı.

Maya Portakal

Sanat tarihçisi

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın kızı Esra Eczacıbaşı, tıpkı ağabeyi Emre gibi ailesini onurlandırıp, yüzlerini güldürdü. Esra Eczacıbaşı, ağabeyinin izinden gitti ve en seçkin üniversitelerden biri olan Harvard’da okuma fırsatını yakaladı. Genç kız Amerika’da sanat tarihi eğitimi alıyor.

Esra Eczacıbaşı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!