Genç sosyal girişimcilere destek

Güncelleme Tarihi:

Genç sosyal girişimcilere destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 17:39

Gençlerin sosyal problemlere, sosyal yaratıcılıkla çözüm bulmaya çalışan gençlere destek olacak yeni bir proje başlatıldı. ‘Know Your Impact’ adlı proje iki yıl sürecek. Gençler için konferanslar, kamplar düzenlenecek ve koçluk desteği verilecek.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), gerçekleştirdikleri faaliyetlerden elde ettikleri kârı, sosyal amaçlara yönlendirerek toplumsal değişim ve fayda yaratmayı hedefleyen “genç sosyal girişimcileri” destekleyecek uluslararası bir proje olan ‘Know Your Impact’ adlı projeyi başlattı.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle; Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Estonya Sosyal Girişimcilik Ağı (SEV) ve Social Value UK(SVUK) işbirliğiyle ‘Know Your Impact’ adlı projeyi başlattı.

‘Know Your Impact- Genç Sosyal Girişimciler için Sosyal Etki Ölçümleme Araçları’ projesiyle sosyal girişimciliğin sosyal sorunlara yönelik sürdürülebilir ve güvenilir bir çözüm modeli olarak güçlendirilmesi amaçlanıyor. Projenin tanıtımı Koç Üniversitesi’nin Şişli’de bulunan Kuluçka Merkezi’nde yapıldı. Projenin tanıtım toplantısına, KUSIF Yönetici Direktörü Gonca Ongan, Mikado Kurucusu Serra Titiz, SEV Başkanı Jaan Aps, SVUK CEO’su Jeremy Nicholls, Ashoka Türkiye Eğitim Programı Direktörü Nick McGirl katıldı.

Haberin Devamı

Artık ciddi bir sektör

Toplantıda konuşan KUSIF Yönetici Direktörü Gonca Ongan, varlık nedenleri yarattıkları pozitif sosyal değer olan sosyal girişimciliğe, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençlerin ilgi gösterdiğini belirtti. İngiltere gibi bazı ülkelerde sosyal girişimciliğin artık ciddi bir sektör olmaya başladığını kaydeden Ongan, “İki yıl sürecek proje kapsamında, genç sosyal girişimcilere sosyal etki ölçümleme konusunda eğitimler verip, yetkinliklerini artırarak, onların gerçekleştirdikleri projelerde daha da etkili olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Sosyal girişimcilik kendi ekosistemini, mekanizmalarını oluşturma yolunda. Estonya ve Türkiye gibi ülkelerde ise henüz gelişme aşamasında” dedi.

İki yıl boyunca neler yapılacak?

Uluslararası çapta iki yıl boyunca yürütülecek proje kapsamında iki yıl boyunca; İhtiyaç Analizi Raporu, Sosyal Etki Ölçümleme Çerçevesi, Eğitim Araçları ve Programı (Sosyal Etki Ölçümleme Rehberi), Genç Sosyal Girişimciler için Koçluk, Sosyal Etki Ölçümleme Vakalarında Sosyal Girişimciler için En İyi Uygulamalar, Türkiye ve Estonya’dan 30 genç sosyal girişimciyle 11 eğitimcinin katılacağı Uluslararası Sosyal Etki Ölçümleme Kampı, yine Türkiye ve Estonya’da Sosyal Etki Ölçümleme Çerçevesi ve Sosyal Girişimciler için En İyi Uygulama Örnekleri Konferansları düzenlenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!