Genç Seramikçiler Karo Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Genç Seramikçiler Karo Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 14:47

Genç Seramikçiler Karo Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

UŞAK Üniversitesi 5. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, akademisyenler, ödül sahipleri, yarışmaya katkı sağlayan sponsor firma temsilcileri ve davetliler katıldı. Törende açılış konuşması yapan Dekan Prof. Dr. Bilal Sezer, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ilki 2010 yılında düzenlenen Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması'nın 2012 yılına kadar her yıl, 2014 yılından itibaren ise iki yılda bir düzenlenmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması'nın beşincisini gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, ise "Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmamıza bu yıl 245 genç sanatçı gönderdikleri karolar ile katıldı. Uluslararası olan yarışmamız aynı zamanda kültürel kaynaşmayı da beraberinde getiriyor. Uşak Üniversitesi olarak sanatsal ve sportif faaliyetlere de özel olarak önem veriyoruz. Yarışmada emeği geçen Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarına, yarışmaya katkı sağlayan sponsor firmalara, öğrencilerimize, eserleriyle yarışmaya katılan genç seramikçilere teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaları ardından 245 eserle katılım sağlanan ıyarışmada dereceye giren 15 genç seramikçiye plaket verildi.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!