Genç sanatçılar Venedik Bienali’nde ağırlandı

Güncelleme Tarihi:

Genç sanatçılar Venedik Bienali’nde ağırlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 14:27

Gelenekselden çağdaşa sanatı farklı platformlarda destekleyen Yıldız Holding, heykel, resim, grafik tasarım, tezhip gibi alanlarda eğitim gören 12 kişilik güzel sanatlar fakültesi öğrencisi ve akademisyen grubunu 57. Venedik Bienali’nde ağırladı.

Haberin Devamı

Gelenekselden çağdaşa sanatı farklı platformlarda destekleyen Yıldız Holding, heykel, resim, grafik tasarım, tezhip gibi alanlarda eğitim gören 12 kişilik güzel sanatlar fakültesi öğrencisi ve akademisyen grubunu 57. Venedik Bienali’nde ağırladı. 100 yılı aşkın köklü geçmişiyle dünyanın en önemli sanat etkinliklerinin başında gelen Venedik Bienali’ni Yıldız Holding’in davetlisi olarak gezen öğrenci ve akademisyenlere Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de eşlik etti. Türk resim sanatıyla ilgilenmeye başladığından bu yana genç öğrencilerin sanat konusundaki yeteneklerine daha yakından şahit olduğunu belirten Murat Ülker, “Genç sanatçılarımızın teşvik edilmeleri gerekiyor. Zaten ustalarının atölyelerinde gelişim süreçlerini sürdürüyorlar. Biz de Venedik Bienali kapsamında yetenekli öğrencilerin evrensel sanatla temas edebilmeleri, önemli sanat işlerini bizzat görerek tecrübe edinebilmeleri konusunda destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu öğrencilerin, sanatlarını yerel sınırların dışına taşıyarak küresel boyuta ulaştırmaları için bir yol açmaya gayret ediyoruz. Genç sanatçı adaylarımız ve onların ustaları olan akademisyenlerimize Venedik Bienali’nde eşlik etmenin sanat dünyamızın geleceği için ufuk açıcı bir tecrübe olmasını temenni ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bu yıl Christine Macel küratörlüğünde ‘Viva Arte Viva’ (Sanat İçin Sanat) başlığıyla düzenlenen 57. Venedik Bienali’nin ana sergisinde Türkiye’den de Hale Tenger ve Nevin Aladağ’ın işleri yer alıyor. Yıldız Holding’in de aralarında bulunduğu 21 destekçinin katkılarıyla 20 yıllığına kiralanan Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda ise Cevdet Erek’in ‘ÇIN’ adlı mekân ve ses yerleştirmesi sergileniyor. Bu yılki Türkiye Pavyonu, The New York Times’ın sanat yazarı Ason Farago tarafından ‘en güçlü ulusal pavyon’ ilan edilmişti. 57. Venedik Bienali 26 Kasım’a kadar devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!