Genç piyanistler büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Genç piyanistler büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 17:25

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde devam eden 13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Gümüşlük Festival Akademisi Piyano ustalık sınıfı öğrencisi 9 genç yetenek, Toprak Ev'de verdikleri konserle sanatseverleri büyüledi.

Haberin Devamı

13'üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında akademi eğitimi alan, yaşları 13 ile 19 arasında değişen öğrenciler, verdikleri konserde, C. Debussy, F.Chopin, F. Liszt, S. Rachmaninov, M. Ravel, F. Shubert ve F. Liszt'den eserler seslendirdi. Konseri yaklaşık 500 sanatsever izledi.
Bu yıl ilki Piyanist Emre Yavuz ve İlya Kondratiev tarafından 8 Temmuz - 14 Temmuz tarihleri arasında verilen piyano ustalık sınıfı kursları, birinci dönem programına devam eden genç yetenekler Toprak Ev'deki konserin ardından, 19 Temmuz'a kadar Piyanist Gülsin Onay'ın eğitmenliğinde Gümüşlük Festival Akademisi masterclass programını tamamlayacak ve sertifikalarını alacaklar.

Genç piyanistler büyüledi


Festivalin sanat danışmanlığını yürüten piyanist Gülsin Onay, genç yeteneklere tecrübelerini aktardığını belirterek "Öğrencilerimizin gelişimini izlemekten büyük mutluluk duyuyoruz, hepsi çok başarılı ve ümit vaat ediyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz" dedi. Gülsin Onay, izleyicilere teşekkür ederek, bilet gelirlerinin gelecek yılın Gümüşlük Festival Akademisi fonuna aktarılacağını ve bu uygulamayla en azından birkaç öğrencinin burslu olarak ustalık sınıflarına katılmasının sağlanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!