Genç mucitlerin robot tasarımı

Güncelleme Tarihi:

Genç mucitlerin robot tasarımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 11:52

Genç mucitlerin robot tasarımı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi işbirliğinde uygulanan TUBITAK 4004 Robotlarla Uzay ve Bilim Oyunları projesinin kapanış ve sertifika töreni  Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapıldı. 10 gün süren robot kampı kapanış törenine Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Çağlayan, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, öğretim üyeleri, öğretmenler, öğrencilerle aileleri katıldı.
Projenin amacını açılış konuşması ile yapan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Üçgül, "Robot kampı ile öğrencilerin Fen ve Teknoloji alanına yönelik ilgilerini arttırmak ve onların 21. yüzyıl becerilerini geliştirmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Robot kampına  6 ve 7. sınıftan katılan 30 öğrenciye 10 gün süren robot kampının ilk bölümünde robotlar ve robotların nasıl programlanacağı öğretildi. Robot programlamayı öğrenen genç mühendislerden robotları kullanarak gündelik yaşamda insanların yaşamını kolaylaştıracak projeler oluşturmuşlardır" dedi.
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise konuşmasında, "Teknolojik ve ekonomik anlamda önemli bir süreçten geçiyoruz. Yakın zamanda robotlar ve kodlama, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak. Umarım bu projeden ilham alan genç mühendislerimiz, ileride bizleri bilim ve sanayide temsil edeceklerdir. Kırıkkale Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi bu tip ortak TÜBİTAK projeleri 2 yıldır yapıyorlar. Gelecek yıl da bu kodlama ve robot teknoloji eğitimini bütün öğrencilerimize vermeye çalışacağız" dedi.
Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ise yaptığı açıklamada, öncelikle Kırıkkale Üniversitesi ile  Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimini yaptıkları bu önemli çalışmadan dolayı tebrik ettiğini belirtti. Haktankaçmaz, "Ar-Ge çalışmaları bir devletin yapısal taşları haline geldi. Robot ve kodlama da artık dünya ile yarışır hale gelmemiz gerekiyor, bunu  da bu büyük eğitimsel dokunuşlarla sağlayacağız. Öğrencilerimizi ve velilerini de ayrıca tebrik ediyorum, öğrencilerimiz 10  gündür bu kampta tatillerinde eğitim aldılar " diye konuştu
Genç Mucitler, yaptıkları robotları ailelerine ve protokol üyelerine sergilediler. Özellikle görme engelliler için oluşturulmuş robot ile geri dönüşüm projeleri katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!