Genç kuaför adayları huzurevi sakinlerine bakım yaptı

Güncelleme Tarihi:

Genç kuaför adayları huzurevi sakinlerine bakım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 16:53

Genç kuaför adayları huzurevi sakinlerine bakım yaptı

Haberin Devamı

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İş-Kur işbirliğiyle açılan kuaförlük kursuna katılan kursiyerler, Huzurevi sakini yaşlı kadınlara saç ve cilt bakımlarını yaptı.
Kurs hocası Rukiye Tazegül nezaretinde yaşlıların saç, cilt ve ayak bakımlarını yapan kursiyerler, hem meslek öğrendiklerini hem de öğrendikleri meslek sayesinde huzurevinde kalan yaşlıların bakımını yaparak onların dualarını aldıklarını söyledi. Erdemli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Okur, "Yaşlılarımızın kendileri ile ilgilenenleri gördüklerinde gözlerinin içi güldüğünü gördük. Yaşlılarımızı sevindirdiysek ne mutlu bize, nasıl yaşlıların bakımı için talep geldi ise okullardan da gelen talepleri karşılamaya hazırız" dedi.
İŞ-Kur Erdemli Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Doğan ise, kursa 15 kursiyerin devam ettiğini belirterek, "Kursiyerler kuaförlük kursunda mesleklerini  hem teorik hem de pratik olarak öğrendiler. Bu eğitimlerinin sonucu yaşlılarımızın saç ve cilt bakımlarını yaptılar. Bu sayede onların sosyalleşmelerini sağladık onlara moral verdik" diye konuştu.
Müdür Doğan, bu tür etkinliklerin değişik yerlerde de devam edeceğini vurguladı.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!