Minibüste Asena Melisa Sağlam'a saldıran zanlı cezaevindeymiş

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 08:46

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, İstanbul Pendik'te bir minibüste şort giydiği için saldırıya uğramıştı. Yaşanan saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Bugün saldırganla ilgili de dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Minibüsteki saldırı için serbest kalan zanlı, işlemlerinin sürdüğü sırada 'vergi kanununa muhalefetten' suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı anlaşıldı. Zanlı, bu suçun infazı için cezaevine teslim edilmiş. Bugün ise başsavcılık, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'kasten yaralama', 'hakaret' suçlarından gözaltı kararı çıkarttı. Savcılıktan yapılan açıklamada süreç anlatıldı ve 'Mağdurenin kesin doktor raporunun temini için Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazıldı' denildi.

Haberin Devamı

Pendik minibüsünde üniversite öğrencisi genç kıza şort giydiği için 'tahrik oldum' deyip saldıran Ercan Kızılateş'le ilgili yeni gelişmeler var. 

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a Pendik'te bir minibüste şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'in başka suçtan hakkında verilen mahkumiyet kararı nedeniyle cezaevine konulduğu ortaya çıktı. 14 Haziran’daki darp olayının ardından 17 Haziran’da yakalanan Ercan Kızılateş’in Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Vergi kanuna muhalefet’ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı, cezasının kesinleştiği belirlendi. Bakırköy Adliyesi Asliye Ceza İlamat Masası tarafından da 6 Mart 2017 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılan Ercan Kızılateş, 20 Haziran’da tutuklanarak Silivri Açık Cezaevi’ne gönderildi. Ercan Kızılkateş hakkında uyuşturucu madde kullanmak, basit yaralama, elektrik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlarından başka davalar da bulunduğu bildirildi. Bu arada minibüsteki saldırı soruşturmasında da bir gelişme yaşandı. Başsavcılık serbest bırakılan şüphelininin yakalanması için talimat verdi, Ercan Kızılateş, hakkında gözaltı kararı çıktı. Gözaltı kararında saldırganın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarını işlediği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Pendik'te 14 Haziran'da yolcu olarak bulunduğu minibüste, bir başka yolcu tarafından hakarete ve şiddete maruz kaldığını iddia eden mağdure M.S'nin, Yenişehir Polis Merkezine şikayette bulunması üzerine şüpheli E.K. hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kolluğa yapılan şikayet üzerine 'hakaret', 'kasten yaralama' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından başlatılan tahkikatta, önce şüphelinin açık kimlik ve adresi tespit edilmiş, 17 Haziran'da polis tarafından savunması alınmış ve hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesince Vergi Usul Yasasına Muhalefet suçundan verilmiş olan mahkumiyet kararı olduğunun tespiti üzerine serbest bırakılmayarak aynı tarihte cezasını infaz etmek üzere Silivri Açık Cezaevi'ne gönderilmiştir."

Haberin Devamı

Olaya ilişkin tahkikat evrakının kolluk tarafından bugün adliyeye getirildiği belirtilen açıklamada, mağdurenin kesin doktor raporunun temini için Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazıldığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İFADESİNDE 'TAHRİK OLDUM' DEDİ!

Minibüste yaşanan saldırı sonrası gözaltına alınan Ercan Kızılateş serbest bırakılmıştı. Birgün'ün haberine göre Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'Tahrik oldum' diye savundu, 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' dedi. 

'BAYANI SPORCU SANDIM' DEDİ, BİR DE ŞİKAYETÇİ OLDU!

"Bayanı sporcu zannetim çünkü büyük bir cesaret ve hakaret ile üzerime saldırdı" diyen saldırgan bir de Sağlam'dan şikayetçi olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

Genç kız, gözaltı kararının çıkmasının ardından Twitter'dan "Allah hepinizden razı olsun! Şahıs hakkında gözaltı kararı çıktı. Hepinize teşekkür ederim, iyi ki varsınız.." diye yazdı.  

GENÇ KIZ YAŞANANLARI ANLATTI

Pendik Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan 21 yaşındaki İngilizce Psikoloji öğrencisi Asena Melisa Sağlam o anları şöyle anlatmıştı:
''Oturduğum andan itibaren, ’Ramazan’da böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun’ gibi laflar söyledi. Beyaz bir tulum giymiştim, şort şeklinde. Önden dekoltesi vardı. Fakat çantam önüme asılıydı. Zaten kim düşünür ki, insan rahatsız olur mu bu giysiyle. O...u lafını diyene kadar bir şey dememiştim. Onu dedikten sonra. ’Bakma sen de dedim, hiç yüzüne bakmadan. Ondan sonra işte, ’sen kıçını başını açarsan nasıl bakmayayım’.'Ben de bakarım işte’ dedi. ’Bu sana bağlı, nefsine bağlı’ dedikten sonra tekrar söylendi. Kulaklığımı taktım o sırada. Duymak istemedim. Yolculuğuma devam ettim.''

Haberin Devamı

Bir süre sonra 30’lu yaşlardaki bu kişinin yanına gelerek ayakta dikildiğini, minibüsten inerken de kendisine yumruk attığını söyleyen Asena Melisa Sağlam, "Sol çenemde aniden bir ağrı hissettim. Çünkü cama çarptım. Kök dişim kırıldı arkadaki. Ne yapıyorsun diye bağırıp kolundan kavradım. Ondan sonra yardım bekledim. ’Kim oluyorsun, ’nasıl bana vurursun’ şeklinde cümleler kullandım. Buna rağmen kimse gelmedi. Tutup sarstığım için şahıs bana tekrar vurdu ben ayaktayken, şoför arkasını dönüp izliyordu. Bana bir kez daha vurduktan sonra ben de onun yüzüne tokat attım. Sonra saçımı tuttu çekti. Kafamı eğip yumruk attı. Yumruktan sonra ben yere düştüm. Kaçtı, kimse gitmedi peşinden" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Minibüste Asena Melisa Sağlama saldıran zanlı cezaevindeymiş

''BENİM AİLEM BANA HİÇ VURMAMIŞ''

"Benim ailem bana hiç vurmamış insanlar. Ben hiç şiddet görmüş değilim. Bunu yaşayınca şaşırdım" diye konuşan Asena Melisa Sağlam, "Bu olayı yaşadıktan sonra yakın arkadaşlarım bunun üzerinden prim yapmaya çalıştı. ’Biz seni uyarmıştık’, 'biz sana bunu demiştik’. Bana gelen yorumlara şaşırmadım. Olayın darp olması da insanları etkilemiyor. Ben böyle giyiniyorsam, insanlara göre ben bunu hak etmiş oluyorum" diye konuştu.

Minibüste Asena Melisa Sağlama saldıran zanlı cezaevindeymiş
DHA'nın haberine göre kızına destek veren Trabzonlu Emekli Öğretmen Eyüp Sağlam saldırganın eğitimsiz olduğuna vurgu yaparak, "Bazı şeyleri kendilerini tek başına halledeceklerini zannediyorlar. Toplumun değerlerine de zarar veriyorlar. Bir nevi provokasyon. Neye hizmet ettiklerini anlamış değilim. Seni ilgilendirmez" dedi. "Giyim kuşam konusunda Cumhurbaşkanımız gerçekten özgür ortamı sağlamıştır" diyen baba Sağlam, "İster başörtülü olsun, ister başı açık olsun, ister mini etekli olsun sokakta da görüyoruz, iş yerinde de görüyoruz. Toplumumuz bunu kabul etmiştir. Herkesin kılık kıyafetine de, dini inancına da , siyasi görüşüne de saygılı olmak lazım" diye konuşmuştu. 

Minibüste Asena Melisa Sağlama saldıran zanlı cezaevindeymiş
Genç kız saldırganın tutuklanması için savcılığa dilekçe vermişti. Avukat Nuriye Alsancak ise, “Çarşamba günü şort giydiği gerekçesiyle saldırıya uğradı. Şüpheli, olayın olduğu minibüsteki kamera görüntülerinden tespit edilerek Cumartesi günü yakalandı ancak aynı gün ifadesi alınarak emniyetten serbest bırakıldı. Biz savcılığa taleplerimizi ileten bir dilekçe sunduk ve ayrıca tutuklama talebinde de bulunduk. Bu olaya basit bir yaralama olayı olarak değerlendirilemez elbette ki" demişti. (Aziz ÖZEN)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!