Genç KAYMEK ile sınavlarda başarılı oldular

Güncelleme Tarihi:

Genç KAYMEK ile sınavlarda başarılı oldular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 13:07

Genç KAYMEK ile sınavlarda başarılı oldular

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Genç KAYMEK'lerde kurs alan ve bu kursların da desteğiyle TEOG, LYS ve YGS'de başarı gösteren öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya KAYMEK'in Bosna'da açtığı kursa katılan ve bir haftalık ziyaret için kente gelen kursiyerler de katıldı. Gençlere bazı önerilerde bulunan Başkan Çelik, mutlaka kendilerine bir hedef belirlemelerini ve bu hedefe doğru ilerlemelerini istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Genç KAYMEK öğrencileri ve KAYMEK'in Mostar'daki kursiyerleri ile buluştu. Eşi İkbal Çelik ile birlikte kahvaltıya katılan Başkan Çelik, öğrencilerle sohbet etti ve sınavlarda gösterdikleri başarı için kutladı. Öğrencilere hitap eden ve insana yatırım konusundaki projelere özel önem verdiklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Belediyecilik denince herkesin aklına yol, temizlik, imar gibi konular geliyor. Ancak bunların dışında insana yatırım da bizim işimiz. Belki direk olarak kanunda insana yatırım öncelikli iş olarak belirtilmiyor; ama bu konuda daha hassasiyetle duruyoruz. Bunun için her gün farklı projeler peşinde koşuyoruz. İnsana yatırım konusunda bir proje geldiğinde ne bütçe kısıtlaması ne de personel kısıtlaması yapıyoruz. Makul ve mantıklı olan her projeyi uyguluyoruz. Bu noktada KAYMEK, Genç KAYMEK ve Huzur Çınarı en başarılı projelerimiz arasında. İmkanları kısıtlı olup özel eğitim imkanı bulamayan öğrencilerimiz bu proje ile lise ve üniversite seviyesinde istedikleri okullara gitme imkanı buldular. Bu da bizi son derece mutlu ediyor" dedi.

"SAPKIN AKIMLARA KENDİNİZİ KAPTIRMAYIN"

Konuşmasında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Başkan Mustafa Çelik, kendilerini manevi olarak da yetiştirmelerini ve sapkın akımlara kapılmamalarını istedi. Öğrencilerden kendilerine hedef belirlemelerini isteyen Başkan Çelik, hedefsiz hiçbir şeyin olamayacağını söyledi. Öğrencilerden çıtayı yükseltmelerini ve liderlik vasfına sahip olmalarını da isteyen Başkan Çelik, "Sadece maddi konuları düşünerek hareket etmeyin. Maneviyatınız da güçlü olsun. Dini konularda da kendinizi yetiştirin ki adına cemaat denilen kendini bilmez sapkın akımlara kapılmayın. Kuran ve Sünnetten hiç ayrılmayın" diye konuştu.

"KARDEŞLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Aralarında KAYMEK'in Bosna'dan gelen kursiyerlerinin de bulunduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, KAYMEK faaliyetlerinin sadece Kayseri'de yürütülmediğini, yurt dışında da hizmet verdiğini söyledi. KAYMEK'in Mostar'daki kurslarına katılan kursiyerlerin Kayseri'ye geldiğini ve bir hafta ilimizde kalacaklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Karşılıklı ziyaretlerle kardeşliğimizi devam ettireceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasının ardından TEOG; LYS ve YGS'de başarı gösteren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Bosna'nın Mostar kentinden gelen Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber ve KAYMEK kursiyerleri de Başkan Çelik'e üzerinde Kabe'nin bulunduğu bir tablo hediye ettiler. Başkan Çelik daha sonra öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!