Genç kasiyer müşterilerini böyle dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

Genç kasiyer müşterilerini böyle dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 10:58

Konya’da kafeye giden müşterilerin kredi kartlarını kopyalayarak bankamatikten nakit para çekildiği ihbarı üzerine soruşturma başlatan polis, 7 kişiyi yakaladı. 69 kopyalanmış kredi kartı ele geçirilirken, kasiyerle birlikte 7 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'ne 13 Ocak’ta müracaat eden iki kişi 'Bankamatikten bilgimiz dışında kredi kartlarımız kullanılarak 6 bin lira çekildi' ihbarında bulundu.

KAFEDEKİ GÖRÜNTÜLER ELE VERDİ

Polis, ekstrelerini incelediği şikâyetçilerin kredi kartlarını son kullandıkları yer olan Selçuklu ilçesindeki bir kafeye baskın yaptı. İşyerinin güvenlik kamerası görüntülerini ve pos cihazlarını inceleyen polis, kasiyer Gülsün Y.'nin (20) müşterilere ait kredi kartlarını iki farklı pos cihazından geçirdiği tespit etti. Gözaltına alınan kasiyerin üzerinde, kopyalanan 9 kredi kartının slipi bulundu.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ, ÇETE DEŞİFRE OLDU

Kasiyerin cep telefonunda ise bankamatiklerden parayı çeken ve elinde gül dövmesi bulunan Şevket İ.’nin kartı nasıl kopyalayacağını anlattığı video ele geçirildi. Suçunu itiraf eden kasiyer, kafenin müdürü Ali A. ile birlikte dolandırıcılık yaptıklarını ileri sürerek, diğer çete üyelerinin isimlerini de söyledi.

Haberin Devamı

Genç kasiyer müşterilerini böyle dolandırdı

SUÇ DELİLLERİ MENFEZDEKİ ÇANTADAN ÇIKTI

Gülsün Y'nin ifadelerinden yola çıkan polis, kafe müdürü Ali A., Harun A., Sami K., Mesut K., Şevket İ. ve Konya’ya 110 kilometre uzaklıktaki Kadıoğlu mahallesinde saklanan Abdil D.’yi gözaltına aldı. Abdil D.’nin menfeze sakladığı çanta içinde kopyalanan kart numaralarının bulunduğu bilgisayar, bankamatik aparatı, Ukrayna’dan özel olarak getirildiği belirlenen kart kopyalama cihazı ile kopyalanmış 69 kredi kartı ele geçirildi.

Genç kasiyer müşterilerini böyle dolandırdı

KASİYERLE BİRLİKTE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Ele geçirilen kart bilgileri ışığında farklı işyerlerinde bulunan kopyalama cihazlarını tespit etmek için çalışma başlatan polis, bankamatiklerden parayı Abdil D. ile Şevket İ.’nin çektiğini belirledi. İfadelerinin ardından Konya Adliyesi'nde hakim karşısında çıkarılan ve kasiyer Gülsün Y.’nin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

 

Haberin Devamı

6 Adımda Uzun Yaşamanın Sırrı | Doktor Bu Ne

BAKMADAN GEÇME!