Genç Kalemler Hikâye Yarışması’nın başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Genç Kalemler Hikâye Yarışması’nın başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2013 12:16

Gençlik ve Spor Bakanlığı, genç yeteneklere sahip çıkmak amacıyla ‘Genç Kalemler Hikâye Yarışması’ düzenliyor. Edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırılması amacıyla iki kategoride düzenlenecek yarışmaya adaylar, 22 Kasım’a kadar başvurabilecek.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin kültür ve sanat bilincini, kültürel değerleri, geleneksel sanat dalları hakkında doğru bilgiye sahip olabilmesi amacıyla ‘Genç Kalemler Hikâye Yarışması’ düzenliyor.

Yarışma konuları : Hoşgörü, şükür, vefa, saygı, sabır, empati

Hoşgörü, şükür, vefa, saygı, sabır ve empati gibi konu başlıklarının olduğu yarışma sayesinde, geçmişi ile geleceğini harmanlayan yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve gençlere sanatçı duyarlılığının kazandırılması hedefleniyor.

Jüride ünlü isimler

Geniş katılımın olması beklenen yarışmanın seçici kurulu, ünlü edebiyatçılardan oluşuyor. İskender Pala, Doğan Hızlan, Cemil Kavukçu, Beşir Ayvazoğlu, Sadık Yalsızuçanlar, Yakup Çelik ve Tacettin Şimşek gibi ünlü isimlerin yer aldığı seçici kurul, geleceğin hikâyecilerini belirleyecek.

Ödüller

Haberin Devamı

Yarışma, ödülleriyle de dikkat çekiyor. Her kategorinin birincisine dizüstü bilgisayar, ikincisine akıllı cep telefonu, üçüncüsüne ise tablet hediye edilecek. Genç Kalemler Hikâye Yarışması iki kategori halinde düzenlenecek. 1’nci kategoriye ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler ile 14-19 yaş arası (19 dahil) gençler, 2’nci kategoriye ise 20-29 yaş arasındaki (29 dahil) gençler katılabilecek. Adaylar eserlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine elden ya da posta yoluyla teslim edebilecek. Yarışmanın son başvuru tarihi 22 Kasım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!