Genç iletişimciler 'Çocuk Gelin'lerin sesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Genç iletişimciler Çocuk Gelinlerin sesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 10:55

Genç iletişimciler 'Çocuk Gelin'lerin sesi oldu

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri 'Beni Sen Büyüt Anne' adıyla yürüttükleri sosyal sorumluluk projesiyle toplumun kanayan yaralarından biri olan 'çocuk gelin' sorununa dikkat çekti.
    Erzurum merkez Yakutiye İlçe Müftülüğü, kadın kuaförleri ve çeşitli özel kuruluşlarla işbirliğine giren Berranur Semiz, Gülten Tercanlı, Demet Demir, Tuğçe Kopuz, Sinem Zehir, Zehra Özkılıç, Semih Şenkal ve Semra Dursun sokak röportajları, sosyal deney gibi etkinliklerle çocuk gelinlerle ilgili farkındalık oluşturmayı çalıştı. Etkinliklerle toplumun nabzını yoklayan ekip, çocuk gelinler hakkındaki tutumların ne yönde olduğunu da araştırdı. 'Çocuk gelinlere hayır' diyen proje ekibi farklı alanlardan paydaşlar edinerek daha geniş bir alanda yankı uyandırmaya çalıştı.
    Ukranya'da düzenlenen bir yarışmada 'Çocuk gelinlere hayır' temasını işleyerek birinci olan Ahmet Kemal Özerbaş ve Erzurum'daki diğer kadın kuförlerle işbirliği içerisine girdi.Ekip, Kırk Tarak Bayan Kuaförü Ahmet Kemal Özerbaş ile bir de röportaj yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!