Genç girişimcilere üniversite, iş dünyası ve teknopark desteği

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimcilere üniversite, iş dünyası ve teknopark desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 14:19

Genç girişimcilere üniversite, iş dünyası ve teknopark desteği

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) İş Melekleri ve Mentor Ağı çalışmalarını değerlendirme ve yol haritası belirleme toplantısı İTO'da gerçekleştirildi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, girişimciliğin dünya ekonomisindeki yeri ve öneminden bahsederek, İzmir’de de yatırım kültürünün geliştirmesi için üniversite, iş dünyası ve teknopark üçgeninde desteklerin olduğunu söyledi.

İTO İş Melekleri ve Mentor Ağı Değerlendirme ve Yol haritası Belirleme Toplantısı, İTO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası (İTO)Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın açılış konuşması yaptığı toplantıya, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Ekonomi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şımga Muğan ve çok sayıda katılımcı projeleriyle hazır bulundu.

Çok sayıda projenin yol haritasının belirlendiği toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, girişimcilerin Ar-Ge projeleri için İzmir Bilimparkı’nın devrede olduğunu belirti. Demirtaş, “5 Ekim 2015 tarihinde, sizlerle birlikte İş Melekleri ve Mentor Ağımız faaliyete geçirmiştik. Girişimcilik, küreselleşen ekonomide her geçen gün daha fazla önem kazanıyor.İzmir’de de yatırım kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz.Bu bizim değil hepimizin organizasyonu. Destek verirsek bu ağı geliştirebiliriz.Bu konuda ciddi bir potansiyelimiz var.Her şeyden önce sizlerin değerli desteği var.Ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi girişimcilik kültürüne özel önem veren bir üniversiteye sahip olmamız da elimizi güçlendiriyor.Girişimcilerin Ar-Ge projeleri için İzmir Bilimpark’ımız da devrede.Üçgeni kurduk.İş dünyası-üniversite-teknopark girişimcilere ve gençlere gelecek sunuyor" dedi.

“AMACIMIZ AĞIMIZIN EN AKTİF BİÇİMDE HİZMET VERMES"

Ağ hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş arzu ettikleri geri dönüşleri alamadıklarını söyledi. Demirtaş, “Şu anda yatırımcı ve mentorların yer aldığı 107 üyemiz var.Aralarında oldukça inovatif projeler de var, geliştirilmesi gerekenler de başvuruları sizlere e-posta yoluyla iletiyoruz.Ancak arzu ettiğimiz kadar geri dönüş alamıyoruz.Amacımız, Ağımızın en aktif şekilde hizmet vermesi.Bu nedenle hem tanıtım, hem de daha fazla sayıda girişimciye ulaşmak için arkadaşlarımız yoğun çalışma yapıyor.Çalışmalarımızı planlamak adına değerli görüşlerinizi almak bizim için çok önemli" dedi.

KEİRETSU FORUM TÜRKİYE VE BORSA İSTANBUL ÖZEL PAZAR ARASINDA İYİ NİYET PROTOKOLÜ

Gelecek ile ilgili çalışmaları hakkında da bilgi veren Demirtaş, “Türkiye’de yatırımcıları bünyesinde toplayan, en aktif ve en büyük ağlardan olan Keiretsu Forum Türkiye ve Borsa İstanbul Özel Pazar arasında bir işbirliği ve iyi niyet protokolü imzalanmasını planlıyoruz. Diğer bir çalışmamız olarak ise; 9 Kasım’daki toplantımızı da sizlerle paylaşmak istiyorum.Odamız Meclis Salonunda ‘Girişimcilik Ekosisteminde İlham Veren “Exit" Hikayeleri Toplantısı’nı düzenleyeceğiz.Bu anlamda, ülke genelinde ses getiren exit yapmış girişimci/yatırımcıları toplantımıza davet ettik. Davet mektubumuzu önümüzdeki günlerde size ileteceğiz" dedi.

GÜZELLİK SEKTÖRÜNÜ DİJİTALLEŞTİRECEKLER

Toplantıya katılan İzmirli genç girişimciler, projeleri hakkında sunum yaparak bilgi verdi. Bu projelerden ‘Vigo Randevu’ isimli güzellik sektörü randevu mobil uygulaması tasarlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümü öğrencileri Murat Yaşar ve Fırat Turan, güzellik sektörü işletmelerini dijital platforma taşımayı amaçladıklarını belirterek, "Kampanya yapıyorlarsa camlarına kağıt yapıştırıyorlar. Ya da web sitelerine reklam veriyorlar. Müşteri Vigo’da işletme hakkında bilgi bulabiliyor, fiyat bilgisine ulaşabiliyorlar. Çalışanları ve önceki işlerini görebiliyorlar ve istedikleri uzmandan randevu alabiliyorlar. Bizim amacımız bu sektörü karanlıktan kurtarmak" diye konuştu.

SOSYAL PAYLAŞIMI MONOTONLUKTAN ÇIKARACAK UYGULAMA "BALLZ"

Ballz uygulamasının kurucu ortaklarından ve geliştiricilerinden Burak Varol, mobil ya da web gibi platformlardaki uygulama modellerinin belirli kalıplara takılıp kaldığını düşündüklerini belirterek, "Bütün hayatın içindeki monotonluğun dışına çıkmak için bir yol arayarak başladık. Biz her insanın farklı oldugˆuna inanıyoruz. I·nsanların kendilerini ifade etmek ya da rahatlamak amacıyla çevrimiçi paylas¸ım, blog, mikroblog ve benzeri yöntemlere bas¸vurmalarındaki önlenemez artıs¸ı görmezden gelmiyoruz. Ancak, üretilen içeriklerdeki çes¸itliligˆin ve tatmin duygusunun azaldıgˆını ve bunun sonucunda bas¸vurulan yöntemlerin is¸levlerini kaybettiklerini düs¸ünüyoruz. Esasen bütün hayatın içindeki monotonluğun bir noktada “comfort zoneö içinde kaldığını düşünüyor ve bu “comfort zoneödan bir adım dışarı çıkabilmenin yollarını kovalıyoruz. I·s¸ fikrimizin benzerlerinin istenen başarıyı yakalayamamaları bizleri cesaretlendiriyor, zira biz onların yaptıkları yanlıs¸ları dogˆru tespit ettigˆimizi düs¸ünüyoruz. Ekip olarak kendimize güveniyor, yerel ve global boyuttaki çevrimiçi hareketleri iyi takip ediyoruz. " dedi.

Ballz uygulamasının çalışma prensipleri konusunda bilgi veren Varol, " Ballz’da sistem tamamen meydan okumak üzerine kurulu. Her kullanıcı belli bir top sayısına sahip olarak oyuna başlıyor. Gerek diğer kullanıcıların “Tauntö dediğimiz karşı tarafı meydan okumaya teşvik eden durum bildirimleri, gerekse tamamen rastgele gelişen olaylar sonucu bu iddialar kullanıcılar tarafından belirli bir top karşılığında karşı tarafa gönderiliyor. İddia kabul edildiğinde videolu bir şekilde tamamlanması için 24 saatlik bir süreç söz konusu. Kanıt videosu gönderildikten sonra gerek onay gerekse oylama sistemleri üzerinden top alışverişleri gerçekleşebiliyor." diye konuştu.

Timur TARLIĞ/İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!