‘Genç Girişimciler İle Tecrübe Paylaşımı’ Konulu Panel Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

‘Genç Girişimciler İle Tecrübe Paylaşımı’ Konulu Panel Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 16:20

FIRAT ÜNİVERSİTESİ VE FIRAT TEKNOKENT TARAFINDAN "GENÇ GİRİŞİMCİLER İLE TECRÜBE PAYLAŞIMI" PANALİ YAPILDI

Fırat Üniversitesi ve Fırat Teknokent tarafından “Genç Girişimciler ile Tecrübe Paylaşımı” konulu panel düzenlendi.
Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Hasar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi 1601 Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Er, Projenin 2015 yılı TUBİDAK 1601 programı kapsamında üniversiteler girişimcilik sertifika programı oluşturulması ve yürütülmesi çağrısı kapsamında desteklendiğini ve sözleşme imzalandığını söyledi. Projenin Fırat Üniversitesi’nin yanı sıra Fırat Teknopark ve Teknoleji Transfer Ofisi’nin de desteklediği belirten Er, “Projemiz üniversitemizde girişimcilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirleri erken dönemlerde hayata geçirilmesi amacıyla lisans ve lisans üstü öğrencilerimize yönelik sertifika girişimcilik programının başlatılarak üniversitemizde eğitimine hale devam eden potansiyel genç girişimcilerin iş fikirleri projelendirilmesi, iş planına aktarması ve kendi iş planlarını hazırlamasını amaçlamaktadır. Potansiyel proje ve iş fikirlerinin Sanayi Bakanlığına ve TUBİDAK’a başarılı bir şekilde sunulmasına katkı sağlamış olacaktır. Projemiz 3 yıl boyunca 6 dönem devam edecektir” dedi.
Şimdiye kadar ülkede deneyim paylaşımının hep pozitif örnekler üzerinden yapıldığını vurgulayan Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, “Hep başarı hikayeleri hakkında kurguladık. Dolayısıyla girişimcilikte başarısı sıklığı da çok fazla değil. Herkese o az sayıdaki başarıya bakarak kendini konumlandırıyor. Sonra baktım ki bu kültürel bariyer dediğimiz ülkelerin, bölgelerin kendine has kültürel bariyerleri var. O bariyerlerini içerisinde de kötü örneklerin paylaşımı konusunda Ak Deniz Bölgesinde kötü örneklerin paylaşımı konusu biraz sıkıntılı olarak el alınıyor. Hatalı durumlarda ders çıkartma konusunda uzak mesafeli kalıyoruz. Bir kere başarısız olmuş olana kredi açmakta zorlanıyoruz. Bu bizim çok model aldığımız özellikle Amerika girişimcilik konusunda bir çok örnekleri oradan alıyoruz. Onların kültüründe yine biraz daha ters bir yaklaşım. Modelleri batıdan alıyoruz. Davranışlar kendimize has oluyor. Dolayısıyla buralarda biraz üzerine konuşmak gerekiyor. Ama şunu söylemek istiyorum, esas girişimci olacak kişiler sizsiniz. Burada olmuş olmak yeterince girişimci olmak için istekli olduğunuzu gösteriyor” diye konuştu.
Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ile Keban Alabalık Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, panele katılan öğrencilere tecrübelerini aktardılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!