Genç girişimciler için doğru yatırım bulma önerileri

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimciler için doğru yatırım bulma önerileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 12:47

İş dünyasının lokomotifi girişimciler için iş fikirlerini doğru yatırımla buluşturmak en önemli konuların başında gelir. İşte girişimcilere doğru yatırımı bulmalarını sağlayacak öneriler...

Haberin Devamı

Değişik ve sıra dışı bir iş fikri olan genç girişimciler fikirlerini hayata geçirmek ve yatırım almak için son zamanlarda adeta birbirleriyle yarışıyor. Start-upların ve girişimciliğin altın çağını yaşadığı bugünlerde genç girişimciler bazı önerilere dikkat ederlerse kolay bir şekilde yatırım alabilir ve hayallerini gerçeğe dönüştürebilirler.

İşte genç girişimciler için yatırım bulma önerileri;

1. Yatırımcılarla ilişkilerinizi geliştirin

Potansiyel yatırımcılarla ilişkilerinizde rahat olun ve sizin iş fikirlerinizin işin en önemli kısmını oluşturduğunu aklınızdan çıkarmayın. Yatırımcıları işinizi büyütmek için nasıl kullanmanız gerektiğini planlayarak onlarla iş ilişkilerinizi geliştirmeye bakın.

2. Sunuma önem verin

İş projenizi yatırımcılara sunacağınız zaman sunumunuza önem verin. Sunum içeriği, yatırımcılarla kuracağınız iletişim stratejisi ve göz kontağı bile etkili bir sunum ile yatırım alma potansiyelinizi olumlu yönde etkiler. Sunumunuza ana fikrinizi ve etkili olabilecek finansal öngörüleri eklemeyi unutmayın.

Haberin Devamı

3. İş planı oluşturun

Girişiminizin ilk iki yılda hangi yönde evrileceğini ve iş planınızı detaylı bir şekilde yatırımcılarla paylaşmanız işinizi riske atmadığınızın en önemli göstergesidir. Başarılı bir iş planı hazırlamak için internetten iş planı örneklerini inceleyerek ilerleyebilirsiniz.

4. Ekip kurmaya önem verin

Girişiminizin başarısı birbiriyle uyumlu çalışan bir ekiple yukarı tırmanır. Bu nedenle hepsi farklı yeteneklerle donatılmış ekip üyelerini bulmak ve aynı amaca inandırmak girişimcilerin yatırım bulma şanslarını da büyük oranda artırır.

5. Güçlü ve zayıf yönlerinizi belirleyin

İş fikriniz mükemmel olmayabilir. Girişim fikrinizin güçlü ve zayıf yönlerini iş planınızda nedenleriyle açıklayarak zayıf yönler hakkındaki çözümlerinizi belirlemeniz yatırımcıların gözünde sizi üst noktaya taşıyabilir. Böylelikle işinize ne kadar hakim olduğunuzu da yatırımcılara kanıtlamış olursunuz.

6. Hitap ettiğiniz pazara hakim olun

Yatırımcılara yakında içinde bulunacağınız pazara hakim olduğunuzu kanıtlayın. Pazar analizlerini takip ederek işinizi hangi yönde geliştirmeniz gerektiğini yatırımcılara belirtmeniz yatırım bulma konusunda size fayda sağlar.

Haberin Devamı

7. Rakiplerinizi tanıyın

Sizinle aynı sektörde bulunan ev aynı işi yapan rakiplerinizin her hamlesini takip ederek onlarla pazarda rekabet edebilirsiniz. Rakiplerinizin farkında olduğunuzu ve onların adımlarını izlediğinizi yatırımcılarınızla paylaşmanız onların hoşuna gidecektir.

BAKMADAN GEÇME!