Genç girişimci kadın, yatşıtlarına örnek oluyor

Güncelleme Tarihi:

Genç girişimci kadın, yatşıtlarına örnek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 11:06

Genç girişimci kadın, yatşıtlarına örnek oluyor

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN'da, KOSGEB'den destek alarak açtığı küçük atölyesinde ürettiği kokulu taş tasarımı, bebek süslemesi ve benzeri süs eşyaları yapan 25 yaşındaki Derya Tepe yaşıtlarına örnek oluyor.

Adıyaman Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitiren Derya Tepe, internetten araştırdığı ve kokulu taş tasarımı, bebek süslemesi ve benzeri süs eşyaların tasarımını kendisine ait ufak atölyesinde KOSGEB'den aldığı destekle müşterilerine sunarak yaşıtlarına örnek oldu.

Aklında işyeri açma olduğunu ve daha önce farklı alanlarda çalıştığını, bu işi ise internetten öğrendiğini belirten Derya Tepe, şunları söyledi:

"Aklımda her zaman bir iş yeri açmak vardı. Nasip oldu kız kardeşimle bu işe giriştik çok zevkli ve güzel bir iş çok memnunuz. Tasarım konusunda biz internet üzerinden fikriler alıyoruz. Çok araştırmalar yaptık bu işe başlamadan önce tamamen internet üzerinden bu işi öğrendik diyebiliriz. Orada arkadaşlarımız yapmış oldukları işlemleri anlatıyorlar. Bizlerde orada örnek alıp gerçekleştiriyoruz. Pazarlama konusunda zaten iş yerimizde gösteriyoruz."

Satışlarını internetten ve sosyal medyadan da yaptığını belirten Tepe, şöyle konuştu:

"Onun dışında sanal ortamda da ürünlerimizi gösteriyoruz. Oradan da müşterilerimiz var bu şekilde satışlarımızı Gerçekleştiriyoruz. Aslında bu bir cesaret işi bunu çok düşünmemelerini söylüyorum. Herkes bir iş yeri açımdan kaybetmeyi düşünüyor. Bir denemek lazım bayanların işletme açısında başarılı olacaklarına inanıyorum. Sadece ellerindeki fırsatları değerlendirmelerini düşünüyorum. Bu işi daha önceler ben görüyordum bana zevkli bir iş olarak göründü zaten öyle çok zevkli bir iş diğer işlerden ise hem bu uğraşısı güzel bir iş zaten iş yerimizi daha yeni KOSGEB'den desteğimizi alacağız iş yerimizi büyütürsek bir kaç bayanda iş istihdamı sağlayacağız, bu işi yaptığımız için çok mutluyum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!