Genç Dostu Kentler Çalıştayı Bornova'da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Genç Dostu Kentler Çalıştayı Bornovada yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 11:30

Genç Dostu Kentler Çalıştayı Bornova'da yapıldı

Haberin Devamı

BORNOVA Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Habitat Derneği, Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği'nin birlikte yürüttüğü “Genç Dostu Kentler Birliği Endeksi Projesi' kapsamında İzmir çalıştayı düzenlendi. Türkiye'de 21 ilde yürütülen proje kapsamındaki çalıştayda gençler, kentlerle ilgili beklentilerini ve sorunlarını belirleyip çözüm önerileri oluşturdu.

Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Habitat Derneği, Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği'nin birlikte yürüttüğü 'Genç Dostu Kentler Birliği Endeksi Projesi' kapsamında düzenlenen çalıştayda dört sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile gençler biraraya geldi. Genç Dostu Kentler Endeksi Proje sunumunun yapıldığı çalıştayda kent odaklı araştırma çıktıları paylaşıldıktan sonra kentin mevcut durum analizi yapıldı. Sorun atölyesi ve çözüm atölyelerinin ardından Çalıştay'ın değerlendirme raporlarının sunumu gerçekleştirildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova'da gençler için özellikle de üniversite öğrencilerine yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi'nde üniversite öğrencilerimize ücretsiz yemek ve içecekten kütüphaneden, çamaşır yıkama hizmetine pek çok imkan sunuyoruz. Dost Kart aracılığıyla ünivresite öğrencilerimize esnaftan indirimli alışveriş yapma imkanı sunuyoruz. Gençlere yönelik pek çok etkinlik ve organizasyon düzenliyoruz. Önemli sivil toplum kuruluşları kurarak kendi sorunlarına çözüm arayan gençlerimizin bu önemli Çalıştay'ı Bornova'da yapmaları bizim için gurur kaynağı" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!