Genç diş hekimi ABD’de Türkiye’yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Genç diş hekimi ABD’de Türkiye’yi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2010 00:00

Türk Dişhekimleri Birliği tarafından her sene düzenlenen ve Türkiye genelinde dokuz dişhekimliği fakültesinden öğrencilerin katıldığı proje yarışmasını Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi son sınıf öğrencisi Anıl Özyurt kazandı.

TÜRK Dişhekimleri Birliği tarafından her sene düzenlenen ve Dentsply tarafından desteklenen Türkiye genelinde dokuz dişhekimliği fakültesinden öğrencilerin katıldığı proje yarışması sonuçlandı. Diş beyazlatma işleminden sonra flour kullanılmasıyla diş beyazlığının süresinin uzatılması projesiyle Gazi Üniversitesi son sınıf öğrencisi Anıl Özyurt birinci oldu.
Özyurt, Ekim ayında gerçekleşecek Amerikan Dişhekimleri Kongresi’nde projesini sunmaya hak kazandı. Türkiye genelinde dişhekimliği fakültesi öğrencilerinin hazırladığı projeleri, Cumhuriyet Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Ender Kazazoğlu, İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Taner Yücel ve Dentsply Temsilcisi, Manchester Üniversitesi Operatif Dişhekimliği ve Endodonti Bölümünden Dr. Nairn Wılson’ın yer aldığı jüri değerlendirdi.

Amerika’da düzenlenecek Amerikan dişhekimliği kongresinde projesini sunmaya hak kazanan Anıl Özyurt, heyacanını şu sözlerle dile getirdi:

“Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hülya Erten, Dr. Güven Kayaoğlu’nun danışmanlığında bu yarışmaya hazırlandım. Hazırladığım projeyle ülkemi ve fakültemi Amerika’da temsil edecek olmak gurur verici.”
Türk Dişhekimleri Birliği tarafından düzenlenen proje yarışmasında İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden Çağdaş Laçin ikinci olurken Hacetttepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden Gülizar Fatma Büyüktepe üçüncülüğü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!