Genç çiftçilere 6 milyon liralık destek

Güncelleme Tarihi:

Genç çiftçilere 6 milyon liralık destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 16:58

Genç çiftçilere 6 milyon liralık destek

Haberin Devamı

MUĞLA'da kırsal kalkınma destekleri kapsamında 198 genç çiftçinin toplam 5 milyon 940 bin lira hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasına yönelik uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, 198 genç çiftçi, hibe desteği almaya hak kazandı. Toplam destek miktarı 5 milyon 940 bin lira oldu. Desteklerin 92'sinin büyükbaş, 50'sinin küçükbaş, 38'inin arıcılık, 7'sinin mantarcılık, 6 'sının kanatlı hayvan, 2'sinin örtü altı yetiştiriciliği, 2'sinin ipekböcekçiliği ve 1'inin bağcılık projelerine verileceği açıklandı. Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, destek alan çiftçilere projeleri konusunda eğitimler verilerek daha verimli ve etkin proje yürütmeleri sağlandı.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, "Projeleri yakından takip ediyorum. Hayvan dağıtımının hemen hemen hepsinde bulunuyorum ve hayata geçen projelerin işletme kontrolleri İl ve İlçe Müdürlüğü personelimiz tarafından yapılıyor. Aynı zamanda bu takipler rehberlik amaçlı olacak. Genç çiftçi desteği kırsal nüfusun gençleştirilmesi anlamında büyük önem taşıyor" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!