Genç cerrah ve sevdiği kızla ilgili mutluluk haberi

Sevgili Güzin Abla, ben size iki yıl önce de mektup yazmıştım, siz de yayınlamıştınız. Sayenizde en doğru kararı verdim ve evlendim.

Haberin Devamı

Siz şu an beni hatırlamazsınız muhtemelen ama ben yine de hatırlatmaya çalışayım.

Sizden yardım isteyen genç bir cerrah ve sevdiği 16 yaşında bir kız vardı. Cerrah kıza açılamıyordu bir türlü. O kız ise ben cahilim yarın öbür gün bu eğitim görmüş adam beni beğenmez diye endişelenip duruyordu. Yaş farkı da çabası. İkimizin de mektuplarımızı yayınladığınızda diğer okurlarınızdan olumlu olumsuz bir sürü de öneri mektubu aldığınızı söylemiş, hatta bazılarını yayınlamıştınız. Ama sizin sayenizde ben endişelerimin hiç de önemi olmadığını gördüm.

Onu yakından tanıdım ve 2008 Temmuz’da ailemin imzasıyla evlendik. Çok küçüktüm, korkuyordum ve çok çekingendim ama eşim her anımda yanımda oldu.

İstemediğim hiçbir şey için beni zorlamadı, bir elim yağda, bir elim balda, mükemmel bir hayat sundu bana. Ve ben de artık onu mutlu etmek istedim. Yaşım çok küçük olmasına rağmen ona bir bebek sunmak istedim, çünkü o artık 38 yaşında.

Benim önümde anne olmak için uzun yıllar var ama o baba olmak için yeterince beklemiş zaten diye düşündüm. Kendi isteğimle hamile kaldım ve şu an 1 aylık hamileyim. Bu mektuba cevap verirseniz çok sevinirim. Ama asıl amacım size teşekkür etmek ve sürekli sorunlarla dolu mektupların arasında yüzünüzü biraz olsun güldürebilmek. İyi ki varsınız...

Mutluluğumu size borçluyum, her şey için çok teşekkürler. Kendinize iyi bakın, ellerinizden öperim.

Rumuz: Anne adayı küçük kız

Haberin Devamı

Sevgili kızım, ne kadar mutlu oldum bilemezsin. Seni de genç doktor eşini de çok iyi hatırladım. O mektuplar uzun süre köşemde tartışılmıştı. Bak gördün mü, ne güzel bir sona ulaşmış bu beraberliğiniz. Sizi kutlarım. O genç adamın da seni mutlu edeceği belliydi zaten. Ben de onu uyarmıştım, bana söz vermişti. Ama her şeyin umduğum gibi gittiğine, böyle mutlu bir evliliğe vesile olduğuma gerçekten çok ama çok sevindim.

Bu arada da bana sizinle ilgili olumsuz düşüncelerini yazan, bu kadar yaş farkının mutsuzluk getireceğini söyleyenlere de çok güzel bir cevap vermiş oldunuz asıl ben size teşekkür ederim..

Haberin Devamı

19 Mayıs kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutlar, büyük önderimizin vatanımızı düşmanlardan kurtarmak için başlattığı bu inanılmaz mücadeleyi bir kez daha hatırlamamıza vesile olmasını dilerim.

İçimde büyüyen nefreti yenemiyorum

Sevgili Güzin Abla, ben 21 yaşında genç bir kızım. Almanya’da ailemle otuyorum. Son zamanlarda kendimi tanıyamıyorum. Sanki ben, ben değilim. İçimde öyle bir nefret büyüdü ki her şeye karşı... İçime kapandım. Bu içimdeki nefreti bir türlü yenemiyorum. Kimseyle konuşmak istemiyorum.
Kendimi bitkin, yorgun, dağınık hissediyorum. Hayata karşı direncim ve ümidim kalmadı. İnsanlar düşman gibi geliyor bana. Durmadan ağlıyorum. Kendime zarar vermekten korkuyorum. Ben böyle biri değildim. Şimdi bir ölüden farkım yok, her şeyden soğudum sanki.
Ne yapmalıyım abla? Eski benliğime kavuşmak için önerilerine ihtiyacım var...
Rumuz: Asude

Canım kızım, yaşamında ne oldu da böyle büyük bir değişim yaşıyorsun. Ailenle mi çevrenle mi bir uyumsuzluk içindesin? Nedenini yazmamışsın ama sanki bütün dünyadan soyutlanmış gibisin.

Bence bir depresyon geçiriyorsun. Mutlaka bir ruh doktoruna; bir psikiyatra görünmelisin. O sana bütün bu sorunlarının kökenini, nedenini açıklayacak, nasıl huzura kavuşabileceğini gösterecektir. Hem şunu da hatırlatayım ki, her genç insanın bu yaşlarda çok basit nedenlerden seninki gibi bir bunalıma düşme ihtimali çok fazladır kızım, endişelenme.

Hemen tedavine başla.

Yazarın Tüm Yazıları