Genç Birlik Genel Merkez İstişare Kampı Şanlıurfa’da Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Genç Birlik Genel Merkez İstişare Kampı Şanlıurfa’da Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 15:26

GENÇ BİRLİK GENEL MERKEZ İSTİŞARE KAMPI ŞANLIURFA'DA DÜZENLENDİ

Birlik Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Genç Birlik, 15. Genç Birlik Genel Merkez İstişare Kampı için Şanlıurfa’da toplandı.
Sosyal ve kültürel kaynaşmanın amaçlandığı kampa genel merkez ve şubelerden 100’ün üzerinde kişi katıldı. Sivil anayasa, başkanlık sistemi, ekonomi, dış politika ve güncel konuların gençlik perspektifinde ele alındığı kampta 2016 Kudüs Dava Yılı için ülke genelinde yapılacak olan çalışmaların planı hazırlandı. Genç Birlik Genel Başkanı Ahmet Öznaneci gençleri ötekileştirmeden birlik olan bir neslin inşası için çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden gelen teşkilatla bu yılki istişare kampını Şanlıurfa’da yapmaya karar verdiklerini anlatan Öznaneci, "Doğunun batı kapısı olan, ev sahipliği, vatanseverliği,vefakarlığı, ananesi , kültürü ve peygamberler şehri olan Şanlıurfa’nın önemi bizlerde büyük. Davamız, geçmişten geleceğe köprü olmak, köprünün kilit taşı olmak. Bununda en güzel örneklerini Şanlıurfa’da gördük" diye konuştu. Gençliğin önce kendi medeniyeti, tarihini ve coğrafyasını iyi tanımasını gaye edindiklerini aktaran Öznaneci, 4 günlük kampta sivil anayasadan başkanlık sistemine, tarımdan dış politikaya kadar pek çok alanda istişareler yapıldığını vurguladı. Öznaneci, 2016’yı da Kudüs Dava Yılı olarak ilan ettiklerini anımsatarak Kudüs’ü anlama, anlatma ve esaretten kurtarmaya ilişkin faaliyetleri sene boyunca yurt genelinde gerçekleştireceklerini dile getirdi. Şanlıurfa Genç Birlik Şube Başkanı Ümit Avcı ise kampa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek "Yeni Türkiye’yi inşa etme yolunda, atalardan miras kalan kadim kültüre sadık kalarak genç neslin sağlıklı ve hedefi olan bir nesil olması için gayret gösteriyoruz. Kampta da ülke ve davanın geleceğini istişare ettik" ifadelerini kullandı.
Kamp esnasında Genç Birlik Genel Başkanı Ahmet Öznaneci ve beraberindeki heyetle Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan ı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa İl Meclis Başkan Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’u da makamlarında ziyaret etti.
Ayrıca Şanlıurfa’ya farklı illerden gelen Genç Birlik üyeleriyle dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Harran Ovası, Göbeklitepe, Balıklıgöl Dergah Camisi ve Eyyüp Peygamber Sabır Makamı gezildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!