Genç bir cilt için öneriler

Bedensel ve ruhsal bir bütünlük içinde genç kalabilmek temel hedef olsa da en çok “cilt gençliği” arzulanıyor!

Haberin Devamı

Özellikle kadınlar “yaşlı, kırışmış, kuru, pörsük, sarkmış” bir ciltten hiç ama hiç hoşlanmıyor. Bunun için yapılabilecek pek çok şey var ama en önemlileri şunlar olmalı…

Omega-3 zengini balıklardan daha çok yararlanın: Omega-3 yağ asitlerinden EPA’nın güneş ışınlarına bağlı cilt yaşlanmasını önlediği ve var olan yaşlanma belirtilerini de hafiflettiği biliniyor.
Yerel balıklarımızdan uskumru, hamsi ve levrek, en zengin Omega-3 kaynakları. Sağlıklı bir cilt için hayvansal protein tüketmek zorundasınız. Bu değerli besinden mahrum kalan cilt erken yaşlanır. Tercihinizi tavuk ve yağlı balıklardan yana yapın. Antioksidan gücü yüksek meyvelere öncelik verin: Diyetinizde erik, üzüm, elma, çilek, böğürtlen, yabanmersini, nar ve kiraz gibi yüksek antioksidan içerikleriyle cilt dostu olan meyvelere yer verin. Erikte proantosiyanidin, elmada kuversetin, üzümde resveratrol var ve bunlar dünyanın en güçlü antioksidanları arasında sayılıyor.
Diyetinize bal kabağı ve havuç ekleyin: Mükemmel bir vitamin kokteyli olan bal kabağı ve havuç, beta karoten bakımından son derece zengin kaynaklar. Bu özellikleri, onları ‘güzelleştiren yiyecekler’ listesinde üst sıralara taşıyor. Küçük bir hatırlatma: Bal kabağı tatlısından uzak durun ve bu besini tüketmek için farklı formüller bulun, çünkü şeker cildin başlıca düşmanlarından biri.
Turunçgillerden zengin bir diyet uygulayın: Portakal, turunç, greyfurt ve limon, zengin C vitamini kaynaklarıdır ve bu vitaminin cilt dostu olduğu uzun süredir biliniyor.

Yeni araştırmalar ise dikkati bu meyvelerin kabuklarında bulunan d-limonene isimli bir maddeye çekiyor. Cilt yaşlanmasını yavaşlatan ve özellikle cilt kanserine karşı koruma sağlayan d-limonene’den yararlanmak için portakal veya turunç kabukları ile hazırlanmış şekersiz reçeller tüketmeye ve meyve salatalarınızın içine bu kabukları da eklemeye çalışın.
Yeşil ve siyah çaydan yararlanın: Yeşil çayın güçlü bir cilt dostu olduğunu kanıtlayan çok sayıda bilimsel araştırma bulunuyor. Yeşil çayın tadını sevmeyenlere iyi bir haber; bileşimindeki değerli polifenoller ve kateşinler siyah çayda da mevcut.
Keten tohumu ile tanışın: Keten tohumunda bulunan Omega-6 yağ asitlerinin cildinize çok iyi geldiğini unutmayın ve bu değerli besinden faydalanmaya çalışın. Salatalarınıza keten tohumu eklemeyi deneyin.
Ceviz, badem ve fındığı unutmayın: Yağlı tohumların tümü E vitamini, kalsiyum, Omega-3 yağ asitleri ile cilt dostu besinlerdir.
Yumurtaya itibarını iade edin: Olağanüstü güçlü bir protein, mineral ve vitamin kaynağıdır. Yumurtayı haşlayarak yemeye çalışın ve içindeki değerli besinlerin zarar görmesini istemiyorsanız, kayısı kıvamında olmasına özen gösterin.
Su için: Cildiniz için mineraller açısından zengin su kadar etkili bir anti-aging desteği
yoktur.
Zayıflarken hata yapmayın: Zayıflamak için sağlıklı yağları hayatınızdan çıkarmaya kalkarsanız, bu beslenme hatasının olumsuz sonuçlarını ilk olarak cildinizde göreceğinizden emin olabilirsiniz. Bu yüzden, zeytinyağı ve fındık yağı gibi doğru yağ asidi içeren yağları tüketmeye çalışın.
Yoğurdu ihmal etmeyin: Günlük beslenme düzeninize bir su bardağı kadar yarım yağlı ya da yağsız yoğurt ekleyin.

Haberin Devamı

Doğal reçeteler

Haberin Devamı

Göz çevresi için bakım: İhtiyacınız olan malzemeler: Bir çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir parça organik pamuk. Üzüm çekirdeği yağını pamuğa emdirin ve her akşam göz çevrenize sürün. Bu doğal bakım kremini zeytinyağı ya da nar çekirdeği yağı ile de yapabilirsiniz. Seçiminizi yaparken, cildinizin hangisiyle barıştığına bakıp ona göre karar verebilirsiniz.
Canlandırıcı maske: İhtiyacınız olan malzemeler: Bir tatlı kaşığı avokado yağı, bir yemek kaşığı doğal ev yoğurdu, bir çay kaşığı süzme bal, bir adet olgun avokado. Avokadoyu püre haline getirin ve diğer malzemelerle karıştırıp hamur kıvamına geldiğinde yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten sonra yıkayın.

Haberin Devamı

BİRKAÇ ÖNERİ DAHA

Bunlar da önemli

? Son yıllarda yapılan pek çok araştırma, ölçülü miktarda tüketildiğinde çikolatanın kalp sağlığına iyi geldiğini gösteriyor. Çikolatanın süt oranı azaldıkça faydası artıyor. Yani bitter çikolatalar daha faydalı.
? Diş hijyeni sağlıklı bir damar ve kalp için önemli faktörlerden biridir. Yaşlandıkça zayıflayan bağışıklık sistemi diş hastalıklarına yakalanma riskini artırır ve dişlerde iltihaplara yol açan bakteriler, bağışıklık sistemini tetikleyerek, damarlarda enflamasyon ve şişmelere yol açabilirler. Kalp ve damar sağlığını tehdit eden bu durumu engellemek için düzenli olarak diş fırçalamak, ağız sağlığına özen göstermek yeterli.
? Araştırmalar, folik asit, B6 ve B12 vitaminleri açısından zengin bir diyetin, gerekirse bu vitaminleri besin takviyesi olarak almanın, kanda bulunan ve yüksek değerleri kalp krizi ile ilişkilendirilen homosistein maddesini etkisiz hale getirebildiğini gösteriyor. Diğer taraftan bol miktarda yeşil yapraklı sebzeler, tahıl ürünleri tüketmek, portakal yemek ve alkolden uzak durmak da kandaki homosistein düzeyini kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları