Genç bestecinin Boston başarısı

Güncelleme Tarihi:

Genç bestecinin Boston başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2002 02:08

Dokuz senedir Boston'da yaşayan ve halen New England Konservatuarı'nda kompozisyon dalında doktora yapmakta olan piyanist besteci Mehmet Ali Sanlıkol'un, Boston'da Jordan Hall'de verdiği konser büyük ilgi topladı.

Konsere, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'nun yanısıra, pek çok müzisyen katıldı. Genç bestecinin ‘‘Ergenekon’’ adlı eseri, başta Boston Globe olmak üzere gazetelerde de geniş yer buldu.

Dokuz ay kadar önce Mehmet Ali Sanlıkol'a PALS isimli organizasyon tarafından ısmarlanan eser, Ergenekon destanını konu alıyor. Eserin promiyerinde 60 kişilik çocuk korosuna, trompet, korno, trombon, flüt, piyano, kontrabas, orkestral ve etnik perküsyonlardan oluşan bir oda orkestrası eşlik etti. Konserde ayrıca, Batı şan tekniği ile eğitilmiş bir soprano, Doğu şan tekniği ile eğitilmiş bir tenor, eski Türk sazlarından ceng ve rebab da yer aldı. Amacının, Doğu ve Batı dünyalarının müzikal güçlerini birleştirmek olduğunu belirten Sanlıkol, bunun için Türk ve Batı müziği nazariyatı ve tarihi üzerinde uzun süre çalıştığını belirtti.

Boston Globe'un müzik eleştirmeni Richard Dyer, Sanlıkol'un dünya müziği için önemli bir adım attığını yazdı. Konser öncesinde düzenlenen panele ise Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Cemal Kafadar ve Prof. Ali Asani, New England Konservatuarı'ndan Prof. Robert Labaree ve besteci Mehmet Ali Sanlıkol katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!