Genç Ballack G.Saray'da

Güncelleme Tarihi:

Genç Ballack G.Sarayda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 00:00

Sarı kırmızılı yönetim, sessiz sedasız peşine düştüğü Köln’ün 20 yaşındaki yıldızının işini büyük ölçüde bitirdi. Ön liberoda görev yapan Taner, tartıştığı hocası Schaefer’e, “G.Saray’a gidiyorum” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY, ara transferdeki ilk bombasını patlatıyor... Sarı kırmızılı yönetim, bir dönem Beşiktaş’ın da gündemine gelen FC Köln’ün 20 yaşındaki gurbetçi yıldızı Taner Yalçın’ın işini büyük ölçüde bitirdi. Alman kulübüyle 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan Taner, ters düştüğü hocası Franz Schaefer’e “Ben G.Saray’a gidiyorum” diyerek rest çekti.

Mondi’ye danıştılar

Orta sahada ön libero mevkiinde görev yapan ve U16’dan itibaren Almanya’nın genç ve ümit milli takımlarında forma giyen Taner Yalçın futbol stili olarak Alman Milli Takımı’nın yıldızı Michael Ballack’a benzetiliyor.

“Bundesliga’nın yeni Ballack”ı diye hitap edilen genç gurbetçi için G.Saray Yönetimi’nin eski kalecileri Mondragon’dan referans aldıkları, Kolombiyalı file bekçisinin de, “Hiç düşünmenize sormanıza gerek yok. Türkiye’de büyük iş yapar” dediği öğrenildi. Mondragon, eski takım arkadaşı Taner’e de “Türkiye’ye git, G.Saray’da yıldız olursun” sözleri ile yardımcı oldu.

G.Saray, Köln’le 2013 yılına kadar sözleşmesi olan Taner Yalçın’ın bonservisi için 2.5 milyon Euro tekilf etti. 1.87 metre boyunda olan ve her iki ayağını da etkili bir şekilde kullanabilen Taner Yalçın’ı keşfeden ilk isim ona 17 yaşında Bundesliga’da şans veren Daum oldu. Öte yandan Galatasaray’ın Anderlecht’te oynayan Biglia için Belçika kulübü ile temasa geçtiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Taner için ne dediler?

Ümit ÖZAT: Zidane’a benzetiyorum

Mustafa Denizli hocam, 1 yıl önce onu bana sordu. ‘Türkiye standartlarının çok üzerinde. Keşke Türk Milli Takımı’na kazandırılsaydı’ demiştim. Ben onu Zidane’a benzetiyorum. G.Saray Yönetimi bu transferle çok büyük iş başarmış. Taner’e kefilim. Türkiye’de başarılı olur.

Mondragon: Genç ve çok yetenekli

Onunla FC Köln’de birlikte oynadık. Taner çok iyi, komple bir futbolcu. Galatasaray’da büyük iş başaracaktır. Yaşı genç olmasına rağmen Türkiye Ligi’ni rahatlıkla kaldırabilecek güce ve yeteneğe sahip. Galatasaray ondan uzun yıllar yararlanacaktır.  Adından söz ettirir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!