Genç atletler Eyüpsultan'ın gurur kaynağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Genç atletler Eyüpsultanın gurur kaynağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 10:55

Genç atletler Eyüpsultan'ın gurur kaynağı oldu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - EYÜPSPOR Atletizm Takımı'nın atletleri Tuğçe Özkan, Meryem Kemeç ve Zeynep Sunay Yıldız son yarışlarda yaptıkları derecelerle başarıdan başarıya koşuyor. 3 sporcunun hedefi de olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmak.

Fethi Kaya-Lütfiye Kaya antrenörlüğünde çalışan Eyüpspor Atletizm Takımı'nın  atletleri pistte fırtına gibi esiyor. Genç atletler Tuğçe Özkan, Meryem Kemeç ve Zeynep Sunay Yıldız sayısız kere aldıkları altın madalyaları ile Eyüpsultan'ın gururu olmaya devam ediyor.

BAŞARILARI MİLLİ TAKIM YOLUNU AÇTI

Tuğçe Özkan U16 Salon Türkiye Şampiyonası'nda 800 metrede 2'nci, bin 500 metrede ise 4'üncü olarak; 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpik Milli Takım Aday kadrosuna çağrıldı.

Meryem Kemeç ise Turkcell Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası'nda 400 metrede Türkiye 4'üncüsü olarak TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) barajını geçerek Milli Takım aday kadrosuna seçildi.

Takımın en genç üyesi 12 yaşındaki Zeynep Sunay Yıldız da U14 Türkiye Şampiyonası'nda 60 ve bin metrede Türkiye Şampiyonu olarak Eyüpsultan'ı bir kez daha gururlandırdı.

“İKİ SENEDİR KOŞUYORUM”

Genç atletlerden Tuğçe Özkan, 15 yaşında olduğunu hatırlatarak,  “İstanbul'a gelmeden önce Kastamonu'da yaşarken bu spora ilgi duyuyordum. İstanbul'a geldikten sonra ise Eyüpspor'a geldim ve hocalarım da beni beğenince atletizme başladım.Yaklaşık iki senedir koşuyorum. Ben koşmayı sevdiğim için başarılı olacağıma inanıyordum. Hocalarım ve yaptığım düzenli idmanlar sayesinde başarı kendiliğinden geldi. Şimdiye kadar 53 madalya kazandım.Pazartesi günleri hariç her gün iki saat antrenman yapıyoruz. İdmanlarımız çok ağır geçiyor ama acı çekmeden başarı gelmiyor. Son olarak U16 Salon Türkiye Şampiyonası'nda 800 metrede 2'nci, bin 500 metrede ise 4'üncü oldum. 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpik Milli Takım Aday kadrosuna çağrıldım. İlerde milli atlet olup Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonası'nda 1'incilik kürsüsüne çıkıp ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak istiyorum. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“KOŞMAYI ÇOK SEVİYORUM”

18 yaşındaki Meryem Kemeç ise atletizmle 1 buçuk yıl önce tanıştığını ifade ederek, “Okulun yönlendirdiği bir atletizm yarışmasında hocam beni keşfetti. Koşmayı çok seviyorum, bana inanılmaz bir duygu veriyor. Startta beklerken vücudum titriyor ama silah patladığı anda bütün heyecanım gidiyor ve tamamen yarışa odaklanıyorum. İlerde dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda milli formayı giymeyi çok istiyorum. Bunun için de hocalarımızla çok sıkı çalışıyoruz. Ben son olarak Turkcell Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası'nda 400 metrede Türkiye 4'üncüsü oldum.Ayrıca TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) barajını geçerek Milli Takım aday kadrosuna seçildim. Belarus'ta yapılacak Balkan Gençler Şampiyonası'nda 400 metrede yarışacağım” diye konuştu.

“EN BÜYÜK HEDEİM OLİMPİYATLAR”

12 yaşındaki Zeynep Sunay Yıldız ise atletizme ilkokul öğretmeni sayesinde başladığını vurgulayarak, “Bana buraya gelmemi o önerdi. Buraya geldikten sonra hocalarım da beni beğendi ve devam etmemi istediler. 2 buçuk yıldır koşuyorum. Son olarak U14 Türkiye Şampiyonası'nda 60 ve bin metrede Türkiye Şampiyonu oldum.Onun öncesinde de yine 60 metrede İstanbul Şampiyonu oldum. En büyük hedefim olimpiyatlarda yarışarak ülkemizin bayrağını dalgalandırmak” dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!