Genç ASKON’dan, Rusya’ya Tepki

Güncelleme Tarihi:

Genç ASKON’dan, Rusya’ya Tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 19:19

GENÇ ASKON MALATYA ŞUBE BAŞKANI LEVENT RUŞEN DOĞAN, RUSYA'YA TEPKİ GÖSTERDİ.

Genç ASKON Malatya Şube Başkanı Levent Ruşen Doğan, Türkiye tarafından Rus uçağının düşürülmesi sonrası Rusya’nın takındığı tavra tepki gösterdi. Doğan, “Üç beş kasa domates, iki tavuk budu için memleket onurunu zedelemeye hiç kimsenin hakkı ve cesareti olmamalıdır” dedi.
Genç Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Levent Ruşen Doğan, Türkiye tarafından Rus uçağının düşürülmesi sonrası Rusya’nın takındığı tavra tepki amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Doğan yaptığı açıklamada, "Batı emperyalizmi ve Haçlı sermaye birlikleri yüzyıllardır İslam coğrafyası üzerinde bir takım faaliyetler yapmaktadır. Bu yapılan faaliyetler günümüzde de aktif seyrini koruyarak devam etmektedir. Son dönemlerdeki hadiseler ülkemiz ve milletimiz için önemlidir. Ülke ekonomimizin yeniden istikrarlı bir sürece girdiği bu sürede Rus savaş uçakları Suriye rejimine destek adı altında oradaki Türkmen kardeşlerimize yönelik akıl dışı saldırılarda bulunarak bölgede bir güç olma edasına girmiştir. Angajman kuralları içerisinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus jetlerine beş dakika içerisinde 10 kez ikaz edilerek gerekli uyarıların yapılmasına rağmen hava sahamızı ihlal etmeye devam ederek ülke topraklarını terk etmemişlerdir. Bu neticede kahraman pilotlarımız tarafından gerekli müdahaleler sonucunda Rus savaş uçakları düşürülmüştür. Bu olaydan sonra Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan haksız ve haddini aşan eleştiriler yöneltilmiştir. Ülkemizin yurt dışında imajını sıfırlayarak bunu sözde basın özgürlüğü kılıfına uyduran yerli ajanlar vasıtasıyla da devletimizi haksız konuma düşürme gayesinde bulunmuşlardır. Büyükelçiliklerimiz ve konsolosluklarımıza yapılan ayrıca Rusya’da yaşayan ve faaliyet gösteren şirketlere çirkince saldırılar düzenlenerek bayraklarımız yakılmış, vatandaşlarımız hava gümrüklerinde bekletilerek geri gönderilmişlerdir” şeklinde konuştu.
“Ticari etiğe uygun olmayan hala da soğuk savaş dönemi metotlarıyla ticareti sekteye uğratan ve kışkırtamaya devam eden Putin ve hükümeti ne yapmak istiyor?” diyen Başkan Ruşen Doğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihte hiçbir zaman kendinden farklı olanlara karşı aksi tavır almadığını ifade etti. Doğan, Türkiye de yaşayan ve faaliyet gösteren Rus vatandaşlarına, şirketlerine yönelik hiçbir yaptırım ve karalama kampanyasının yapılmadığını vurgulayarak, Rusya’nın tavrını eleştirdi. Başkan Doğan, “İşin bir diğer garip yanı ise Putin’in Türkiye içerisindeki yerli tetikçileridir. Bu yerli işbirlikçiler ne yazık ki bizlerle aynı vatan toprağı içerisinde yaşadığı gibi kader birliği yapmış olduğu bizlere de bir o kadar yabancıdır. Bu işbirlikçiler sözde basın özgürlüğü adı altında üstüne vazife olmayan işlere kalkışıp devletin yardım TIR’larından tutunda, mili istihbarat teşkilatımızın bir takım önemli dökümanlarını paralel işbirlikçilerle dünya medyasına servis edip devletimizi küçük duruma düşürmesi bizleri son derece kahretmektedir. Devlet ve millet kavramlarının manasını idrak edemeyen bu mekanizmalar sırf kişisel çıkarları için millet menfaatini hiçe sayarak kişisel istek ve arzu peşindedir. Osmanlı ruhunun bizlere edindirdiği en büyük hazinelerden biri olan ‘Rükudan başka eğilmeme’ ilkesi doğrultusunda hareket ederek üç beş kasa domates, iki tavuk budu için memleket onurunu zedelemeye hiç kimsenin hakkı ve cesareti olmamalıdır. Sırf siyasi emeller uğruna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı asılsızca iddialar atılarak dünya kamuoyunda itibarsızlaştırma propagandası yapılmaktadır. Biz kimlerin kimlere hizmet ettiğini hangi karanlık odaklara gönül verdiğinin bilincindeyiz. Son olarak Rusya’da yaşayan ve ticari faaliyet gösteren vatandaşlarımıza yapılan tüm haksız yaptırımları kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!