Genç aşçılar madalyaları topladı

Güncelleme Tarihi:

Genç aşçılar madalyaları topladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 18:02

Genç aşçılar madalyaları topladı

Haberin Devamı

İZMİR'de Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü’nün liseli aşçıları, Bursa ve İzmir’deki yarışmalarda gurme ve şeflerden oluşan jürinin değerlendirmesiyle dört ayrı dalda bronz madalya kazandı.

Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nün "Kampüs 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" öğrencileri Gastronomi, Kültür ve Turizm Federasyonu ve Bursa Gastronomi Derneği işbirliğinde Bursa'daki "1.Geleneksel BUGAD Kestaneli Lezzetler Ulusal Yemek Yarışması"nda, 'Lise düzeyi yılın en iyi okulu yemek' kategorisinde ve İzmir Travel Turkey Fuarı’nda 'En iyi lise ekibi' kategorisinde gümüş madalya kazandı. Aynı fuarda 'Bireysel ana yemek' kategorisinde 4 ayrı bronz madalya aldı. Bursa’daki yarışmada 20 katılımcı okul ekibi arasından dereceye giren 10 okul içinde Türkiye ikincisi olan Nevvar Salih Kampüsü'nün genç aşçıları, gümüş madalya aldı. Bursa’daki yarışmada ulusal ve uluslararası katılımlı jüriye sunuş yapan Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü öğrencileri

Gürsel Tırpan, Mehmet Ali Kaymak, Türker Bozatlı, Enes Güven Ferhat Demir, somon füme sarma, portakal soslu brokoliyle bağlanmış ıstakoz ve tuna balığı, kestaneli tahin helvasından oluşan menüleriyle yarışmayı kazanırken İzmir 3.Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi ve Travel Turkey kapsamında ise Türker Bozatlı, Gürsel Tırpan ve Mehmet Ali Kaymak, Berkecan Ağırbaş, Seldar Bozkurt, Enes Güven ve Türker Bozatlı'dan oluşan ekip,  bireysel öğrenci ana yemek dalında bronz madalya almaya layık görüldü.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!