Genç Aşçılar Foça’nın Gururu Oldu

Güncelleme Tarihi:

Genç Aşçılar Foça’nın Gururu Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 13:18

ANTALYA’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI YEMEK YARIŞMASINA KATILAN HALİM FOÇALI OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, FOÇA’YI BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ.

Antalya’da düzenlenen uluslararası yemek yarışmasına katılan Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Foça’yı başarıyla temsil etti.
5. Alanya Belediyesi Altınkepçe Uluslararası Yemek Yarışması’na katılan Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri; üç 3’üncülük madalyası (bronz) ve üç 4’üncülük (merit) madalyası kazandı. Türkiye’deki lise düzeyinde 30 okuldan gelen 300 dolayında öğrenci arasında, 8 öğrencisi ile organizasyona katılan Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Foça’yı başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrencilere, meslek dersi öğretmenleri, Rıdvan Taşkın ve Osman Yaşar nezaret etti. Seda Önal - Yöresel Tencere Yemeği, Kaan Oruk - Makarna (ıspanaklı) ve Ecem Çetin - Makarna (deniz ürünlü) ile Bronz Madalya kazandı. Gülben Kalender - Tatlı tabağı, Berkay Kızılbuğa - Pizza ve Ayberk Erden Pizza ile Merit Madalya kazandı. İbrahim Demir ve Emirhan Alkış’da sunumları ile beğeni topladı.
Yarışmadan sonra Foça’ya dönen öğretmen ve öğrenciler, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ı ziyaret etti. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür eden heyet, Foça Belediyesinin desteğini her zaman gördüklerini de söyledi. Yıllardır katıldıkları pek çok organizasyonda Foça Belediyesi’nin hep yanlarında olduğunu belirten Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Meslek Dersi Öğretmeni Rıdvan Taşkın’da, “Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a bizlere vermiş olduğu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Yöresel yemek kültürünün tanıtıldığı bu uluslararası organizasyonda, Foça’mızı başarıyla temsil eden Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerimizi ve öğretmenlerini, başarılarından dolayı kutluyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, kendilerine destek verdik. Destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
23-24-25 Ekim tarihlerinde düzenlenen “5. Alanya Belediyesi Altınkepçe Uluslararası Yemek Yarışması”, Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Organizasyonun ilk gününde lise öğrencileri, ikinci gününde üniversite öğrencileri ve son gününde ise profesyonel aşçılar yarıştı. Uluslararası Yemek Yarışması, 13 farklı ülkeden gelen bin dolayında aşçının katılımı ile gerçekleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!