Genç aşçılar 'Altın Horoz' için yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Genç aşçılar Altın Horoz için yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 16:32

Genç aşçılar 'Altın Horoz' için yarışacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale İlçesi'nde, 'Altın Horoz' Gastronomi Yarışması düzenleyecek. 200 öğrencinin yarışacağı yarışmanın ilk gününde 500 kişinin katılımıyla kortej yürüyüşü yapılacak. Ödüllü aşçıların sahneye çıkararak düellolar yapacağı yarışmada, kadınlar için de yöresel yemek yarışması düzenlenecek.
Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksekokulu Aşçılık ve Pastacılık Bölümü ile Denizli Aşçılar Derneği 8-9 Nisan tarihleri arasında ortaklaşa Denizli Altın Horoz Gastronomi Yarışması düzenleyecek. 200 lise ve üniversite öğrencisinin katılarak hünerlerini sergileyeceği yarışmalar, saat 08.30'da başlayacak. Etkinliğin ilk gününde, aşçı ve öğrencilerden oluşturduğu kortej, Pamukkale Üniversitesi girişinden Merkez Yemekhane'ye kadar yürüyecek. Yarışmanın ikinci günü saat 12.00'de gastronomi konferansı paneli düzenlenmesinin ardından gala yemeği ve ödül töreni yapılacak. 9 kategoride düzenlenecek etkinlikte yarışmacılar 'Balık', 'Tavuk', 'Kuzu', 'En İyi Tatlı Tabağı', 'Yöresel Yemekler', 'En İyi Lise Ekip Yarışması', 'En İyi-Lise Üniversite Kapalı Kutu Yarışması', 'Özel Eğitim Okulları' Kategorisi, 'Ev hanımları Yöresel Yemekler' kategorilerinde en leziz tabağı oluşturmaya çalışacak.
Yarışmada Denizli dışından Aşçılar Milli Takım'ı Türkiye Aşçılık Federasyonu ve çeşitli dernek başkanlarından oluşan ödüllü 45 şef, yarışmalarda juri olarak görev yapacak. Altın Horoz Gastronomi Yarışması'nda hijyen alanında sorumlu 17 gıda mühendisi de yer alacak. Etkinlik kapsamında usta aşçılar sahne alacak olurken, birbirleriyle düello yaparak katılımcılara sahne şovu yapacak.
Denizli Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Çetin, yıllardır Denizli'yi başka şehirlerde temsil ettiklerin belirterek, "Biz Denizlili aşçılar olarak yıllardır kentimizi dışarıda temsil ediyoruz. Denizliyi tanıtmak, kültürünü tanıtmak için artık ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu yarışmayı düzenleyerek kendimizi hazırlamak ardından da destek almamız durumunda bunu ulusal veya uluslar arası fuar olarak yapıp geleneksel hale gelmesini hedefliyoruz. Herkesi yarışmaya davet ediyorum" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!