Gen filminin müzikleri Jay Jay Johanson’dan

Güncelleme Tarihi:

Gen filminin müzikleri Jay Jay Johanson’dan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 00:00

Başrollerini Doğa Rutkay ile Yurdaer Okur’un paylaştığı ve Şahan Gökbakar’ın konuk oyuncu olduğu Türk gerilim filmi Gen’in film müzikleri için Jay Jay Johanson’la anlaşıldı.

110 sinema salonu birden 7 Nisan’da vizyona girecek yerli gerilim filmi Gen’e hazırlanıyor. Dağbaşında bir akıl hastanesinde geçen öyküde Doğa Rutkay (psikiyatris) ve tiyatrocu Yurdaer Okur başrolleri paylaşırken komedyen Şahan Gökbakar da konuk oyuncu olarak ilk sinema deneyimini yaşıyor.

Çekimlerine aralıkta başlanan ve 1 milyon dolara mal olan Gen’in asıl sürprizi ise dünyaca ünlü İsveçli müzisyen Jay Jay Johanson. Yeni albümünün tanıtımı için Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir’de konserler veren Johanson iki parçasının film müziği olarak kullanılmasını kabul etti. Johanson bu işten sembolik bir para alacak, müziklerin kullanılmasına hatır için izin verdi. Yapımcı firmalarla bağlantıyı sağlayan kişi ise Johanson’un Türk arkadaşı Boray Dündar.

Ekip konsere gitti

Film ekibi ise önceki akşam Johanson’un İstanbul konserini verdiği Yeni Melek Gösteri Merkezi’ndeydi. Konseri izlemeye gelenler arasında ilk uzun metraj deneyimini yaşayan Şahan Gökbakar da vardı. Gen’de saldırgan bir tecrit hastasını canlandıran komedyen alışılmışın dışındaki bu rolüyle oyunculuğunu sınama fırsatı bulduğunu söylüyor. Filmin tizırları sinemalarda dönmeye başladı bile.

Depresif şarkıcı

37 yaşındaki İsveçli müzisyen Jay Jay Johanson, "So Tell The Girls That I Am Back In Town" adlı şarkısıyla tüm dünyada sevildi. 1996’da "Whiskey", 1998’de "Tattoo", 2000’de "Poison" ve 2002’de "Antenna" adlı albümlerini çıkardı. Geleneksel trip-hop’dan farklı tarzı olduğu için kimi çevrelerce eleştirilen Johanson’ın bu dört albümü 35 ülkede satışa sunuldu ve yarım milyondan fazla sattı. Depresifliğin hakim olduğu şarkılarıyla tanınan Johanson, son albümü "Rush"ın tanıtım turnesi kapsamında Türkiye’de de konserler verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!