Gemlik’te gençliğin buluşma noktası:Yalı Konak

Güncelleme Tarihi:

Gemlik’te gençliğin buluşma noktası:Yalı Konak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:06

Gemlik’te gençliğin buluşma noktası:Yalı Konak

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) – BURSA’nın  Gemlik İlçesi sahilinde harabe görüntüsüyle her an çökme tehlikesi bulunan sivil mimarlık örneği Yalı Konak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyonun ardından Gemlik Gençlik Merkezi olarak kısa sürede ilçede gençlerin en önemli buluşma noktası haline geldi.  
Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde harabe halindeki bir eseri daha ayağa kaldırarak kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak bir merkeze dönüştürdü. Daha önce Paşa Konağı’nı restore ederek ayağa kaldıran, Balık Pazarı’nı modern bir buluşma noktası haline getiren ve Balık Pazarı Hamamı’ndaki restorasyon çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sahildeki Yalı Konak’ta da restorasyonu tamamlandı. Kamulaştırma ve restorasyonla birlikte yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırımla Gemlik Gençlik Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan tarihi konak, başta üniversiteliler olmak üzere kısa sürede ilçe gençliğinin önemli buluşma merkezi haline geldi.
GEMLİK’E DEĞER KATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte, ilçe gençlerinin en önemli buluşma mekanı olan tarihi konağı ziyaret etti. Tarihi konak içinde oluşturan kütüphaneyi gezen Başkan Altepe, gençlerle sohbet edip, onların sorunlarını dinledi. Gemlik sahilindeki önemli sivil mimarlık örneği Yalı Konak’ın harabe halde ve yıkılmak üzere olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Öncelikle 4 katkı bu özellikli binayı kamulaştırıp, satın aldık. Daha sonra yaptığımız restorasyonla tarihi konak aslına uygun olarak restore edildi. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan çalışmalarla tarihi konak şimdiden ilçede sosyal ve kültürel hayata renk kattı. Ayrıca Gemlik sahili de önemli bir değere kavuşmuş oldu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da özellikle üniversite gençlerinin buluşabileceği bir mekan eksikliği yaşandığını ve Yalı Konak ile bu sorunun ortadan kaldığını belirterek katkıları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!