Gemlik’te 26 bin lale soğanı toprakla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Gemlik’te 26 bin lale soğanı toprakla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 11:23

Gemlik’te 26 bin lale soğanı toprakla buluşuyor

Haberin Devamı

GEMLİK (Bursa),(DHA)- BURSA’nın Gemlik ilçesinde çeşitli bölgelere mevsimlik çiçek ve lale soğanı ekimi için çalışmalar devam ediyor.

Gelik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  mevsimlik çiçek ve lale soğanı ekimi için gübreli toprak karışımı yaparak ekim çalışmalarının startını verdi. Ekipler terminal kavşağının yanı sıra orta refüjlerde de yoğun bir çalışma yaparak, mevsimlik çiçek ve lale soğanı ekimi yapılabilmesi için hummalı bir çalışma yürütüyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, lalelerin ve mevsimlik çiçeklerin ilçeye ayrı bir görsellik katacağını belirterek, “Belediye olarak ilçemizin belirli yerlerine mevsimlik çiçekler dikiyoruz. Ekiplerimiz, 26 bin adet lale soğanının dikim çalışmalarına başladı. Gemlik, Mart ve Nisan aylarında çiçek açmaya başlayacak. İlçemiz daha güzel bir görünüme sahip olacak” dedi.

Orta refüjlerde led aydınlatmaların kullanıldığını açıklayan Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Cemalettin Uysal da ‘’Led ışıklar sayesinde aydınlatmayı kuvvetlendirerek, yaz kış yeşil kalan ağaçlarla şehrimizi yeşillendirmiş oluyoruz’’ ifadelerini kullandı. Refüjlerdeki led aydınlatma sisteminin şimdiye kadar gerçekleştirilen kısmının vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandığını dile getiren Uysal, “İlçemizin vitrinini daha modern ve estetik hale getirmek adına çalışmalarımız devam edecek” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!